Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

Els Tallers de la gent gran de la Mancomunitat finalitzen a Seva amb més de 130 participants

20160701 GentGran2

Seva va ser el punt de trobada d'enguany per fer la cloenda dels Tallers de la gent gran que organitza la Mancomunitat La Plana

Aquesta setmana s’ha donat per acabat el curs 2015/2016 dels tallers de la gent gran dels Ajuntaments d’Aiguafreda, El Brull, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell i Tona. Aquests tallers, gestionats per la Mancomunitat La Plana tenen una durada de 9 mesos, amb sessions setmanals a cada municipi, des de ja fa més de 13 anys.

Els tallers portats a terme enguany han estat de psicomotricitat, estimulació cognitiva,creativitat, informàtica, català, monogràfics diversos i lleure/salut. El total de articipants ha rondat al voltant de les 130 persones grans, la immensa majoria dones.

L’acte de cloenda va tenir lloc el passat 8 de juny a la tarda, al municipi de Seva. Persones grans, tècnics, regidors i alcaldes es van desplaçar fins a aquesta població per acomiadar les activitats del curs 2015-2016. Els tres autobusos, amb els participants, es van trobar a la Plaça de la Creu on va iniciar-se lajornada. El fil conductor de la trobada va ser conèixer Seva, el municipi amfitrió. En aquets sentit es van organitzar dos grups els quals van poder visitar els Jardins dels Sors, amb arbres centenaris i d’espècies molt peculiars, el petit museu de la Forja situat a Cal Pastor, l’església i l’antiga rectoria on actualment hi ha destinat l’espai per Càrites.

20160701 GentGran

Per portar a terme les explicacions es va comptar amb les regidores de l’Ajuntament de SevaRosana Franquesa i Mariana Pineda, i també amb Ignasi Vives del Sors, Josep Orra i les voluntàries de Càrites Seva.

Les persones participants a la cloenda i que tenien dificultats per a desplaçar-se a peu, van participar d’un taller d’estimulació cognitiva que es va realitzar de forma simultània a les visites. A continuació, i ja a La Polivalent, els representants polítics de cada població van lliurar els diplomes acreditatius d’assistència als tallers, i seguidament va fer-se el tradicional berenar.

L’organització d’aquesta jornada de cloenda, a càrrec del Programa de Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana, no hauria estat possible sense la col·laboració de l’Ajuntament de Seva en primer lloc, i també dels ajuntaments del El Brull, Muntanyola, Sant Martí de Centelles i Aiguafreda, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell i Tona, els quals a través de la regidoria de serveis socials, promouen els tallers anuals d’animació sociocultural de la gent gran. Ni sense el suport de Creu Roja, a través dels voluntaris que van participar a la cloenda.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva