Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

L’Ajuntament se suma a la campanya de la Generalitat de Catalunya per evitar la introducció i difusió de la Pesta Porcina Africana al nostre país

Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la PPA tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana

Arran de la situació de la malaltia Pesta Porcina Africana (PPA) a la Unió Europea, des del Departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya s’estan sumant esforços per a la prevenció de la seva introducció al nostre territori. En aquest sentit l’Ajuntament de Seva s’ha sumat a aquesta campanya per fer arribar a caçadors, boletaires, esportistes, viatgers i usuaris del medi en general dues recomanacions molt importants per prevenir la introducció i difusió de la malaltia a Catalunya:

  • Si trobes algun senglar mort: no el toquis, no t'apropis i truca al telèfon dels Agents rurals (93.561.70.00)
  • No donis menjar als porcs senglars directament ni deixis restes de carn o embotits a papereres o zones verdes que estiguin a l’abast d’aquests animals.

El Departament d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ha difós el següent material informatiu:

L’Ajuntament recorda que la prevenció de la PPA és cosa de tots i que, per tant, és molt important que tots els agents implicats segueixin les instruccions d’aquests materials informatius i extremin les mesures de bioseguretat per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya. Per a qualsevol dubte contacteu amb la bústia del Servei de prevenció en salut animal: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Què és la Pesta Porcina Africana (PPA)?

La PPA és una malaltia contagiosa de declaració obligatòria que afecta al porc domèstic i al porc senglar i que es caracteritza per uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes carnis derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i vehicles de transport de bestiar. Tot i no tenir cap implicació per a la salut humana, la introducció de la malaltia al nostre país tindria greus conseqüències per a la salut i el benestar dels animals així com per a l’economia de la indústria agroalimentària catalana, on el sector porcí és molt rellevant.

 

0001

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva