Notícies d'ensenyament a l'Ajuntament de Seva

Èxit dels cursos de capacitació lingüística en català a Seva

L'Ajuntament, conjuntament amb la Mancomunitat la Plana, ha ofert enguany cursos de català tant a persones nouvingudes com a ciutadans de més de 60 anys amb l'objectiu que poguessin adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de la llengua del país.

L’Ajuntament de Seva, conjuntament amb els programes de Convivència i Dinamització de Gent Gran de la Mancomunitat La Plana, ha organitzat dos cursos de dos nivells diferents en els quals han participat un total de 23 persones, 12 d’elles d’origen estranger procedents d’Argentina, Filipines, Geòrgia, Marroc, Polònia, Romania, Rússia i Uruguai. Al mateix temps, també s'ha impulsat un curs adreçat a persones majors de 60 anys emmarcat dins el projecte de tallers Gent Gran Activa.

Aquests programes formatius, que van començar la primera setmana d’octubre del 2016, es van allargar fins a la tercera setmana de juny a l’espai polivalent. Els assistents, a més, han mostrat la seva satisfacció amb els continguts i la metodologia del curs i han posat de manifest la seva voluntat de continuar aprenent català el proper curs.

Voluntariat per la llengua

Tant l’Ajuntament de Seva com el Programa de Convivència de la Mancomunitat La Plana donen molta importància al fet que les persones d’origen estranger utilitzin el català en el seu dia a dia i, per aquest motiu, mantenen el seu compromís de continuar oferint aquestes formacions.

Una de les maneres més eficaces per aprendre el català és parlar-lo, és per això que des del consistori i la Mancomunitat La Plana s'encoratja a totes aquelles persones catalanoparlants que vulguin ajudar en la integració de les persones procedents d’altres països a fer-se voluntaris per la llengua.

Esdevenir parella lingüística amb alguna persona d’origen estranger és una molt bona oportunitat per potenciar en l'àmbit individual l’ús de la llengua catalana, al mateix temps que s’aprenen aspectes d’altres persones i cultures. Aquelles persones interessades a fer-se voluntàries per la llengua poden informar-se a l’Ajuntament i al Punt Jove.

 

 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva