Cloudy

20°C

Cloudy

Notícies d'obres i urbanisme de l'Ajuntament de Seva

Tancament perimetral del parc infantil de la Plaça de la Creu

L'Ajuntament impulsa millores en aquesta zona d'esbarjo per tal d'augmentar la seguretat dels infants que hi juguen.

El consistori va completar la instal·lació d'una tanca de fusta al parc infantil situat a la Plaça de la Creu. Els accessos principals situats en aquesta zona també han quedat assegurats mitjançant la instal·lació de tres portes de les mateixes característiques de la resta de la tanca, permetent així una fàcil entrada i sortida del recinte i mantenint les màximes condicions de seguretat.

ParcInfantilSeva1

ParcInfantilSeva2

ParcInfantilSeva3

Millores al cementiri de Seva

A fi de seguir avançant en la posada a punt de l'espai públic, l'Ajuntament ha dut a terme l’arranjament de la zona verda d'aquest recinte.

Els treballs han consistit en la instal·lació de nous aspersors de rec d'aigua, l'afegiment de terra i la replantació amb gespa de quatre parterres de la part antiga del cementiri. L'actuació, doncs, ha permès netejar i endreçar la zona verda amb l’objectiu d’embellir el recinte i oferir-ne un estat òptim als usuaris i usuàries.

CementiriSeva1

CementiriSeva2

Arranjament de cinc camins municipals

Aquestes vies, distribuïdes per diverses zones de Seva, han requerit una actuació governamental per tal d'adequar i millorar els seus respectius estats de conservació.

La Diputació de Barcelona va concedir un ajut econòmic de 45.348,26 euros a l'Ajuntament de Seva per a la millora i el manteniment d'aquestes àrees, responent així a la necessitat de garantir una mobilitat adequada per a la població en l'àmbit rural.

Aquest ajut s'emmarca dins el Programa complementari de millora de camins locals del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, d'acord amb el dictamen aprovat per la Junta de Govern de la DIBA.

Quins han sigut els àmbits d'actuació?

  • Camí del cementiri
  • Camí de la depuradora fins a Can Có
  • Camí antic de Seva al Brull
  • Camí de Mecanitzats Nuri fins a les Piscines
  • Camí de l'Albareda fins a L'Aranyó

ArranjamentCaminsSeva

Neteja de parcel·les de l'Ajuntament

El consistori treballa per vetllar pel bon estat de conservació de solars i parcel·les de titularitat municipal.

A fi d’aconseguir que tots els espais públics compleixin les condicions òptimes de seguretat, salubritat i imatge, l'Ajuntament ha netejat diverses parcel·les i terrenys per tal de seguir protegint l'entorn urbà de Seva. Així doncs, el manteniment d’una via pública de qualitat continua ocupant, des del primer dia, una posició central entre les prioritats del govern municipal.

Si arriba el foc, estàs preparat?

Amb l'objectiu de protegir les persones i els béns ubicats dins dels terrenys forestals, l'Ajuntament recorda l'obligatorietat de complir la Llei de prevenció d'incendis forestals.

Osona és una comarca de clima mediterrani amb molta massa forestal. A l'estiu, la sequera eleva sovint el risc d'incendi forestal, per això cal prendre precaucions en urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana. Podeu trobar més informació complementària i consells al web incendis.gencat.cat.

NetejaParcelesSeva

NetejaParcelesSeva2

La rotonda de Montmany llueix nova imatge

L'Ajuntament finalitza les millores i adequació de l'espai interior d'aquesta zona d'entrada al poble.

Canvi significatiu de la rotonda de Montmany, que dóna la benvinguda al poble de Seva amb una imatge totalment renovada. Amb motiu de la Festa del Bolet, que va celebrar l'any 2017 la seva vintena edició amb un nou èxit d'afluència, s'han instal·lat un conjunt de quatre bolets 'Ou de reig' amb les diferents fases del seu creixement i fets amb rajoleta.

A més, s’ha enjardinat la zona amb quatre arbres de cirerer d’arboç, i s’ha col·locat un gran rètol amb lletres de més d'un metre d'alçada on es pot llegir 'Seva'.

RotondaMontmanySeva

RotondaMontmanySeva2

 

Nou arbrat a l'aparcament de les Piscines de 'Els Roures Parc'

L'Ajuntament substitueix vuit unitats d'arbres 'Acer negundo' per nou moreres.

Després de realitzar una inspecció de tots els arbres i detectar l'estat envellit i malmès de vuit unitats d''Acer negundo', el consistori ha decidit tallar i arrencar de soca-rel aquests arbres. En el seu lloc, l'Ajuntament ha plantat nou moreres, que són més resistents en la seva fitopatologia i es conserven en millor estat.

A fi d’aconseguir que tots els espais públics i zones verdes compleixin les condicions òptimes de salubritat i imatge, l'Ajuntament ha dut a terme aquesta actuació per tal de seguir protegint l'entorn urbà de Seva. Així doncs, el manteniment d’una via pública de qualitat continua ocupant, des del primer dia, una posició central entre les prioritats del govern municipal.

MoreresRouresParc

MoreresRouresParc2

Nou ajut de la Diputació de Barcelona per impulsar millores a Seva

Ajuntament de SevaL'administració pública provincial atorga prop de 80.000 euros a l'Ajuntament per a la realització d’inversions.

L’equip de govern continua treballant intensament per tal d’obtenir els recursos que permeten avançar en la cura dels equipaments municipals i l'espai públic. Fruit d'aquesta feina, la Diputació ha atorgat prop de 80.000 euros a l'Ajuntament gràcies al programa complementari de suport integral al desenvolupament local, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. Un total de 20.195,81 euros corresponen a l'exercici 2018, mentre que els 57.480,38 euros restants es destinaran a inversions durant l'any 2019.

Aquest programa ofereix suport als governs de la demarcació per a la realització d’inversions en equipaments, infraestructures i/o béns locals, tant inversió nova com inversió de manteniment, reparació i conservació, amb l’objectiu de donar cobertura a la prestació integral i adequada dels serveis públics. Amb aquest suport també es pretén vetllar perquè la població tingui accés als serveis amb la major eficàcia.

La finalitat última del nou programa és reforçar el desenvolupament integral dels governs locals i contribuir al desplegament efectiu de la seva autonomia, la qual cosa ha de derivar en un impacte econòmic, laboral i també social al conjunt de la demarcació.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva