Ulisses
Categoria:
Espectacle musical
Data de l’espectacle
9 de maig de 2015
Autor:
Ramon Manent
Director:
Anna Riera i Ramon Manent
Actors/Intèrprets:
Cor País Meu

9 de maig. 19:30h. Entrada anticipada: 6.5 euros. Entrada a taquilla: 6.5 euros.

L’Odissea cantada amb veu i músiques mediterrànies

Ulisses, en aquesta versió del Cor País Meu, es una adaptació per l’escena de l’Odissea d’Homer. El mateix Ulisses, un narrador, diversos personatges i un Aede narren els fets i aventures que permeten a l’heroi aconseguir el seus objectius: tornar a Ítaca, retrobar-se amb la seva esposa Penèlope, el fill Telemac i el seu pare Laertes, i restaurar així la pau, l’harmonia i l’estabilitat social i econòmica al seu regne.
Acabada la guerra de Troia i derrotada la ciutat pels aqueus, Ulisses emprèn el seu viatge de retorn a la seva pàtria, un viatge que durarà vint anys. Les seves desventures i la llarga i incerta espera de Penèlope i Telèmac pel retrobament, ens serveixen de pretext i inspiració per crear un espectacle poètic i musical que expressarà la rica diversitat d’estils musicals, d’idees, sensibilitats i formes que la cultura a les ribes del nostre mar ha generat i segueix generant.

L’amenaça constant que encarnen “els pretendents” -cínics i desagradables personatges que aspiren a apropiar-se tant del regne d’Ulisses com de la seva pròpia esposa- i la venjança terrible que Ulisses i Telèmac, al final del seu viatge i per designis divins, desencadenen en contra d’ells, matant-los a tots, constitueix un nucli argumental elemental capaç de produir una tensió dramàtica suficient per atrapar al públic. Emmarcada en el repertori musical escollit, l’acció queda envoltada de les diferents atmosferes emotives que cada cançó va produint.
En resum, es tracta d’un espectacle pluridisciplinar amb una dramatúrgia que contempla el cant polifònic , la narració pròpiament dita, monòlegs i diàlegs teatrals i certes coreografies que reforcen plàsticament el cant i el text. La molt particular tria de cançons populars, tradicionals i d‘autor, ens parla de la Mediterrània, bressol de la nostra cultura i dona aire, energia i una atmosfera “amorosa” positiva que ajudarà al protagonista a superar les seves penes i desventures.
banner-ulisses

Entrades disponibles (9 de maig del 2015)

Comentaris desactivats.