Pla Jove 2022-2025 #Fem1pla

Dilluns, 21 de juny de 2021 a les 00:00

La Mancomunitat La Plana i els Ajuntaments de  Seva, Balenyà, El Brull, Malla, Muntanyola, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona, Viladrau i l’EMD Sant Miquel de Balenyà  han posat fil a l’agulla per a l’elaboració  del nou Pla Jove 2022-2025

Aquest document marcar  el full de ruta de les polítiques de joventut municipals i mancomunades i esdevindrà l’eina estrat gica per planificar recursos destinats a donar respostes a les persones adolescents i joves de 12 a 29 anys. Per això ha d’analitzar la realitat juvenil i a m s ha de respondre a les necessitats detectades que es concretaran en projectes i actuacions.

L’anterior PLA va finalitzar el desembre del 2020 i s’ha prorrogat, d’igual manera que la Generalitat ho va fer amb el Pla Nacional de Joventut, que desenvolupa la llei 33/2010 de polítiques de Joventut. Ara, l’objectiu  s poder desenvolupar el procés d’elaboració de manera m s pausada i adaptant les polítiques a la joventut en un nou context provocat per la COVID19.

Per a l’elaboració d’aquest nou pla s’ha preparat un procés participatiu integral on hi participin persones joves, entitats, professionals, organitzacions polítiques i altres col lectius. Les polítiques que afecten a la joventut no poden ser dissenyades sense la seva participació , per aquesta raó es contemplen accions com: enquestes, grups de discussió , entrevistes a agents clau del territori i entrevistes amb joves a medi obert.

Totes les accions del procés participatiu s’organitzaran i estructuraran a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015. Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança. Els 17 ODS  s concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució.

"Fem un Pla" és el lema-crida de la campanya de difusió que fa especial èmfasi a la paraula FEM per ressaltar la construcció conjunta de les noves polítiques adreçades al jovent del territori i es concreta en:

o #fem1pla pels drets socials de la joventut

o #fem1pla per la inclusió social de les persones joves

o #fem1pla per la Igualtat de gènere i prevenció de violències masclistes i LGBTIfòbiques

o #fem1pla pel b  com  i la just cia climàtica

També s’ha creat un grup de treball amb les diverses regidories de joventut municipals que conformen aquest nou PLA JOVE per tal d’impulsar i coordinar de manera transversal totes les fases i la implementació.

Darrera actualització: 21.06.2021 | 14:47