Eltempsaseva.com

El Temps a Seva és una pàgina web particular de Guillermo de Querol, un aficionat a la meteorologia que des del setembre de 2009 mostra les dades del temps a Seva a eltempsaseva.com.

Totes les dades les obté a través d’una estació meteorològica automàtica situada al poble de Seva a 670 metres d’alçada respecte el nivell del mar. Podeu trobar les especificacions tècniques al mateix web, on s’hi publiquen les lectures actualitzades de l’estació així com la vista de la webcam que s’actualitza cada minut. A més, hi trobareu registrades altres dades del dia, del mes i de l’any.

El web disposa de versió adaptada als dispositius mòbils que és www.eltempsaseva.com/mobil.html 

Els inicis

Tot va començar amb una petita estació meteorològica que permetia registrar quant havia plogut els dies que Guillermo de Querol no era a casa. Més endavant van trobar la forma de publicar aquelles dades en temps real i veure-les allà on es trobessin, en una pàgina web molt rudimentària i només coneguda per la família més propera. De mica en mica i gairebé sense voler-ho, la veu va anar corrent i cada dia més gent coneixia l'afició de Guillermo,així que van decidir millorar el lloc web, instal·lar una nova estació de millors prestacions, comprar el domini .com o incloure-hi una webcam.

En la actualitat eltempsaseva.com disposa d’una estació meteorològica automàtica professional instal·lada al mas d'El Sors que publica les seves lectures a la web que rep centenars de visites diàries i de la que es nodreixen nombrosos serveis informatius. Tot això mantenint l'esperit divulgatiu i d’aficionat del primer dia.

L’estació meteorològica és una Vantage Pro2 de la marca DAVIS ubicada a les coordenades 41º50'25,08''N, 2º16'51,90''E i a 670 metres sobre el nivell del mar. Disposa de termòmetre, higròmetre, baròmetre, pluviòmetre, anemòmetre, panell i un pluviòmetre calibrat que permet contrastar les dades pluviomètriques. Aquestes lectures són recollides en temps real, registrades i publicades per un servidor juntament amb les imatges preses per una càmera que mostra l’estat del cel en direcció nord. 

Les dades recollides no només es publiquen al web sinó que també es comparteixen amb el projecte Meteoclimàtic on molts altres aficionats publiquen les seves dades i del que es nodreixen nombrosos serveis informatius com TV3, RTVE, Rac1 o Canal+.

Lloc web: eltempsaseva.com
Darrera actualització: 06.02.2021 | 13:02