El temps a Seva

El temps a Seva

 

METEOSONA 

NOVA ESTACIÓ METEOROLÒGICA A SEVA

El setembre de 2019 ha entrat en funcionament l’estació meteorològica municipal situada a l’espai lúdic-esportiu dels Roures.

Aquesta estació està dins la xarxa d’estacions meteorològiques d’Osona, meteosona.cat, com d’altres estacions de propietat municipal, però també d’altres institucions ubicades principalment en instituts de secundària. Són en total de 50 estacions repartides per tot el territori d’Osona.

L’estació municipal dels Roures és una estació automàtica que consta de diferents aparells i sensors per estudiar i conèixer amb més profunditat el temps de Seva.

En aquesta estació es mesuren diferents paràmetres atmosfèrics:

• Pluja i la seva intensitat

• Temperatura i la seva evolució diària i estacional

• La pressió atmosfèrica i les seves evolucions

• La humitat ambiental

• El vent, la seva intensitat i la seva direcció

• La irradiació solar global, l’energia que ens arriba del sol

També disposa, l’estació meteorològica dels Roures, d’una càmera on es pot veure el temps que fa a Seva. Està enfocada des dels Roures cap el poble, que amb la silueta del campanar presenta una imatge característica.

MeteOsona és la Agrupació Metereològica d'Osona. Té una càmara instal·lada a Els Roures i, cada pocs minuts, actualitza les dades i la webcam que es poden consultar en aquest enllaç: http://www.meteosona.com/estacio/Seva2/

 


 

ELTEMPSASEVA.COM 

El Temps a Seva és una pàgina web particular de Guillermo de Querol, un aficionat a la meteorologia que des del setembre de 2009 mostra les dades del temps a Sevaeltempsaseva.com.

Totes les dades les obté a través d’una estació meteorològica automàtica situada al poble de Seva a 670 metres d’alçada respecte el nivell del mar. Podeu trobar les especificacions tècniques al mateix web, on s’hi publiquen les lectures actualitzades de l’estació així com la vista de la webcam que s’actualitza cada minut. A més, hi trobareu registrades altres dades del dia, del mes i de l’any.

El web disposa de versió adaptada als dispositius mòbils que és www.eltempsaseva.com/mobil.html 

ELS INICIS 

Tot va començar amb una petita estació meteorològica que permetia registrar quant havia plogut els dies que Guillermo de Querol no era a casa. Més endavant van trobar la forma de publicar aquelles dades en temps real i veure-les allà on es trobessin, en una pàgina web molt rudimentària i només coneguda per la família més propera. De mica en mica i gairebé sense voler-ho, la veu va anar corrent i cada dia més gent coneixia l'afició de Guillermo,així que van decidir millorar el lloc web, instal·lar una nova estació de millors prestacions, comprar el domini .com o incloure-hi una webcam.

En la actualitat eltempsaseva.com disposa d’una estació meteorològica automàtica professional instal·lada al mas d'El Sors que publica les seves lectures a la web que rep centenars de visites diàries i de la que es nodreixen nombrosos serveis informatius. Tot això mantenint l'esperit divulgatiu i d’aficionat del primer dia.

L’estació meteorològica és una Vantage Pro2 de la marca DAVIS ubicada a les coordenades 41º50'25,08''N, 2º16'51,90''E i a 670 metres sobre el nivell del mar. Disposa de termòmetre, higròmetre, baròmetre, pluviòmetre, anemòmetre, panell i un pluviòmetre calibrat que permet contrastar les dades pluviomètriques. Aquestes lectures són recollides en temps real, registrades i publicades per un servidor juntament amb les imatges preses per una càmera que mostra l’estat del cel en direcció nord. 

Les dades recollides no només es publiquen al web sinó que també es comparteixen amb el projecte Meteoclimàtic on molts altres aficionats publiquen les seves dades i del que es nodreixen nombrosos serveis informatius com TV3, RTVE, RAC1 o CANAL+.

 

 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter