Notícies relacionades amb l'Ajuntament de Seva

Arxiu de fotografies antigues de l'Ajuntament de Seva

Arxiu de fotografies de l'Ajuntament de Seva

L’Ajuntament de Seva té un conjunt de fotografies de diversa antiguitat i importància, que tenen relació amb el municipi de Seva.

S’hi poden veure places, carrers, cases i masies, persones, inauguracions, obres i festes. És un conjunt força dispar, ja que consta de fotografies originals, còpies, diapositives i alguns negatius i clixés.

Les fotografies permeten visualitzar el canvis del casc antic de Seva, de S.M. Balenyà i de les urbanitzacions, així com indrets curiosos i entranyables d’aquest municipi. També hi podem veure moltes persones del poble que han participat en diferents actes i festes, algunes que han crescut força des del dia de la fotografia i d’altres que ja ens han deixat. Són records ben entranyables per a alguns i per a d’altres són un testimoni de com era el poble anys enrere.

Davant la necessitat de posar ordre en la col·lecció, s’ha comptat amb la col·laboració voluntària de dues professionals i veïnes de Seva, la Carme Baqué Puig (diplomada en Biblioteconomia i Documentació) i l’Anna Soler Colomer (museòloga i tècnica en documentació de col·leccions), i des de l’Ajuntament volem agrair públicament la seva tasca.

El projecte que han dut a terme durant uns cinc mesos ha consistit bàsicament a netejar, inventariar, classificar i descriure mínimament aquest fons fotogràfic. El treball ha finalitzat amb l’ordenació de les fotografies, de les còpies i de les diapositives registrades en un fitxer, que permet fer una cerca ràpida mitjançant paraules claus. Aquest era un primer pas imprescindible per saber quin fons hi havia i a partir d’aquí plantejar els objectius que es pretenen amb aquesta col·lecció de fotografies.

A més de la conservació i documentació, un dels objectius últims ha de ser la difusió d’aquest fons fotogràfic, tant per gaudir amb la seva visió com per a font d’estudi històric del nostre municipi.

Per aquest motiu, el següent pas que caldrà abordar és la seva documentació i digitalització. Cal poder descriure cada fotografia, anotar els emplaçaments, els noms de les masies i dels sevencs i de les sevenques que hi surten fotografiats per poder ser una font d’estudi i coneixement, així com una eina de cerca i classificació.

Una altra actuació que es vol portar a terme des de l’Ajuntament, encara amb dates per concretar, seria una recollida de fotografies antigues de Seva i també de Balenyà, que podria anar paral·lela amb una recollida de testimonis orals de la nostra història, amb la col·laboració de tots els veïns i veïnes que tinguin fotografies per deixar o cedir una còpia, o que vulguin explicar els seus records del nostre passat com a poble. Volem des d’aquí encoratjar a participar en la recollida d’aquest fons fotogràfic i històric de Seva que ens ha de permetre conèixer i explicar les nostres arrels.

 

Galeria fotogràfica relacionada amb aquest article

Arxiu de fotografies de l'Ajuntament de Seva Arxiu de fotografies de l'Ajuntament de Seva Arxiu de fotografies de l'Ajuntament de Seva Arxiu de fotografies de l'Ajuntament de Seva Arxiu de fotografies de l'Ajuntament de Seva

 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter