Notícies relacionades amb l'Ajuntament de Seva

Les noves ordenances fiscals incorporen diverses bonificacions

 

El consistori aprova modificacions en les taxes de l’any vinent per tal de fomentar, per exemple, la rehabilitació d’habitatges al nucli antic


L’Ajuntament de Seva ha aprovat les ordenances fiscals per l’any vinent, que són les normes per regular els tributs municipals: impostos, taxes i contribucions especials. Es preveuen canvis importants en quatre ordenances que inclouran diverses bonificacions o bé s’incrementaran.

Amb l’objectiu de fomentar la rehabilitació dels immobles, l’Ajuntament ha acordat modificar l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) incloent-hi nombroses bonificacions pels veïns i veïnes que decideixin fer obres a la seva propietat. Els habitatges que es trobin al nucli antic del poble es beneficiaran d’una rebaixa del 50% de l’impost, ja sigui amb intervencions puntuals o reformes integrals. També es preveu una bonificació del 90% per aquelles obres que urbanitzin les voreres del carrer malgrat que no sigui la seva obligació, incloguin millores d’accessibilitat i habitabilitat per a persones amb discapacitat, incorporin sistemes d’energia solar o rehabilitin i pintin la façana de l’immoble.

Pel que fa a l’ordenança que regula la prestació del servei de gestió de residus municipals, el consistori l’apujarà un 3% atès l’augment del cost aplicat per la Mancomunitat La Plana. Així, el preu d’aquesta taxa s’enfilarà fins els 120 euros l’any. Tot i això l’any 2019 totes les famílies monoparentals del municipi podran adherir-se a una tarifa reduïda d’aquesta taxa del 50%.

A més, també s’ha modificat la taxa que regula l’estada a la residència Els Bons Amics. Darrerament s’han fet millores en l’equipament i ha canviat la tipologia de les habitacions i, per tant, el seu cost. A partir d’ara les estàncies seran: habitacions individuals petites (1.579 euros al mes), habitacions individuals grans (1.750 euros al mes) i habitacions dobles (1.474 euros al mes).

Per últim s’ha modificat la taxa per realitzar parcel·lacions urbanístiques i constituir o modificar un règim de propietat horitzontal, ja que la quota a pagar era obsoleta i no arribava a cobrir els costos del servei. A partir de l’any 2019 s’hauran de pagar 265 euros per cada parcel·la o entitat resultant.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter