Notícies relacionades amb l'Ajuntament de Seva

Informació sobre el servei municipal d'aigües

Aquests mesos passats han comportat un gran trasbals en el dia a dia de tothom. Coses que fins ara ens semblaven evidents i formaven part de la nostra rutina, de cop, han esdevingut quasi una aventura i de vegades, fins i tot, impossibles de fer. Per exemple, anar a l'escola, a treballar o a veure la família.

Aquestes situacions han provocat que haguéssim de rumiar altres maneres de fer per poder seguir treballant o estudiant... doncs bé, a nosaltres ens ha passat el mateix. Com sabeu, la factura de l'aigua a Seva és bimensual i la lectura dels comptadors ens va enxampar en ple confinament, sense poder fer-la. Després de parlar-ne i consultar-ho amb experts com ara l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua), vam decidir que la lectura dels mesos de març + abril seria estimativa, agafant com a referència la mateixa factura però del 2019. D'aquesta manera ja tindríem un consum de la mateixa casa i època i només caldria després afegir o treure la diferència quan es fessin les lectures altra vegada.

A més a més, en aquesta factura estimativa de finals d'abril s'hi va aplicar, tal com recomanava l'ACA, una reducció del 50% sobre el cànon de l'aigua (que és un impost que paguem dins la factura i va a parar a l'ACA mateix). Enguany, a finals de juny s'ha fet la lectura dels comptadors d'aigua i s'ha aplicat la diferència en aquesta factura que correspon als mesos de maig + juny. Aquesta lectura pot haver provocat, en algun cas, que si el consum ha estat més elevat que el de l'any passat a causa del confinament, s'hagi saltat de tram i, per tant, que la factura hagi resultat més alta.

Des del Servei Municipal d'Aigües us volem informar que no hi haurà cap problema per solucionar-ho: a partir del dilluns 31 d'agost, tothom que cregui que ha estat perjudicat per aquest sistema de lectura estimativa pot venir a l'Ajuntament amb les dues últimes factures d'aigua i estudiarem cada cas, comprovant els consums i quan es van produir i, retornant si s'escau, els imports que pertoquin.

També vull aprofitar aquestes línies per agrair l'esforç que han fet i estan fent els treballadors de l'Ajuntament per resoldre reptes que se'ns plantegen diàriament per culpa d'aquest virus i que fan que hàgim de buscar alternatives per seguir donant un bon servei als veïns.

Núria Rivera Nicolau

Regidora de Medi Ambient

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter