Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

Seva es prepara per acollir una nova campanya de donació de sang

Seva acollirà una nova donació de sang aquest proper mes de desembre. La participació en aquesta campanya especialment important per produir-se en un mes ple de festivitats en el que les donacions de sang habitualment disminueixen. La donació serà el diumenge 6 de desembre i es podrà donar sang a La Polivalent de 10 a 14 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. També es pot trucar al telèfon d’atenció al donant (93.557.35.66) de dilluns a divendres de 10 a 17 hores.

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Les mesures per frenar la covid s'allarguen 10 dies

El govern prorroga les mesures actuals fins el 23 de novembre. Per tant, queden cancel·lades les activitats culturals i esportives i no es podran obrir bars ni restaurants. 

Els centres d'estètica sí que podran obrir a partir de dissabte de manera individual i els centres de culte no podran superar les 100 persones ni el 30% d'aforament.

També es manté el confinament perimetral dels caps de setmana (de divendres a les 6 h a dilluns a les 6 h) i la restricció de mobilitat nocturna (22-6h).

Aquestes mesures entren en vigor avui a partir seva publicació al DOGC, prevista durant la matinada de divendres 13 a dissabte 14 de novembre.

Tota la informació a gen.cat/restriccionscovid

Ajut econòmic per a famílies afectades per la COVID-19

Si la teva situació econòmica i laboral s’ha vist afectada per la COVID, pots demanar un ajut econòmic.

Demana informació al 93.812.54.45 (Serveis Socials)

Aquesta concessió és gestionada directament pels Serveis Socials adscrits a la Mancomunitat la Plana a qui l'Ajuntament de Seva té delegada la gestió, destinada a constituir aportació extraordinària als Serveis Socials municipals per a l'atenció a famílies que hagin resultats afectades econòmicament amb motiu de la crisi de la COVID-19.

Les famílies destinatàries d'aquests ajudes podran exposar les seves necessitats a les Oficines Centrals de l'àrea dels Serveis Socials i Ciutadania de la Mancomunitat la Plana. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / 93 812 54 45 / De dilluns a divendres de 9 a 15 hores.

Per qualsevol dubte a les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament (OAC) 93 884 01 11 (9.00-14.00 de dilluns a divendres i de 15.30 a 19.00 dilluns). 

Noves mesures per frenar els contagis de la COVID-19

La Generalitat ha decretat el confinament municipal els caps de setmana, a més d'aturar les activitats extraescolars, esportives i culturals.

 

El govern de la Generalitat ha anunciat aquest dijous al migdia noves restriccions per a frenar els contagis de coronavirus. Entre aquestes noves mesures, destaca especialment la prohibició d'entrar i sortir dels municipis durant els caps de setmana. Així, des del divendres a les 6 del matí i fins al dilluns també a les 6 del matí, s'haurà de romandre al propi municipi. També partir de demà i fins al 9 de novembre no es pot entrar ni sortir de Catalunya. Les excepcions, justificades, han de ser per motius sanitaris, laborals o de causa major.

Com a altres mesures, també s'han suspès totes les activitats extraescolars, així com també les esportives que no són professionals i les culturals (teatre, cinema, auditoris i sales de concerts).

Pel que fa als centres comercials, l'aforament queda limitat al 30% en aquells que tenen una superfície inferior als 800 m2.

Continuen vigents altres mesures com l'obertura dels parcs infantils només fins a les 20 hores, la limitació de les reunions socials a un màxim de 6 persones o també el confinament nocturn, de 22 a 06 hores del matí.

Més informació AQUÍ

Aquí us deixem uns aclariments del PROCICAT envers aquestes mesures.

L'Ajuntament amplia l'horari del cementiri municipal amb motiu de Tots Sants

L'objectiu és afavorir una afluència de gent més escalonada, es vol afavorir l'assistència esglaonada de persones a l'equipament 

El cementiri municipal ampliarà el seu horari d'obertura, des de les 8 h fins a les 18 h de manera ininterrompuda, amb l'objectiu d'evitar que el dia de Tots Sants s'hi produeixin aglomeracions. 
En època de pandèmia, es recomana a la ciutadania que visiti el cementiri en els dies previs o posteriors al mateix dia de Tots Sants, i a l'equipament s'han adoptat tot un seguit de mesures per contenir els contagis de Covid-19: l'aforament serà limitat al 50%, tal com ha decretat la Generalitat i es controlarà l'accés de persones.

Recordeu que és obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans. A més, les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.

Consulta la informació del confinament nocturn

Resten prohibits tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22.00 hores i les 06.00 hores.

 • Aplicació a tot Catalunya
 • Des del 25 d’octubre (previst)

Excepcions a la mobilitat:

 • Assistència sanitària d’urgència.
 • Adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili).
 • Desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa.
 • Desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials.
 • Cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional).
 • Actuació urgent davant d’òrgans judicials.
 • Retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge.
 • Cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores AM) , amb desplaçament individual proper al domicili.
 • Altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.

Horari màxim d’obertura al públic:

 • Serveis, comerç minorista i restauració, inclosa la prestació de serveis a domicili: 21 hores
 • Espais públics a les 21 hores, inclosos els espectacles públics, activitats recreatives i esportives autoritzades.
 • Les activitats culturals podran finalitzar a les 22 h i es permetrà el retorn dels assistents entre les 22 i les 23 hores.

La limitació horària no afecta els serveis essencials i d’urgència: sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Porteu el certificat de declaració autoresponsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...)  que justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials.

Mobilitat

 • Es recomana limitar els desplaçaments fora del domicili i la circulació per la via pública, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva.
 • Es recomana mantenir les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”. Bombolla de convivència: persones amb qui convivim. Bombolla ampliada: persones amb qui convivim + persones amb qui ens relacionem (escola, feina...)

Reunions i trobades (familiars i de caràcter social)

 • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que pertanyin a la “bombolla de convivència”, tant en l'àmbit privat com en el públic.
 • A les trobades i reunions, es recomana mantenir la bombolla ampliada.
 • En les reunions de fins a 6 persones en espais públics no es permet consumir aliments ni begudes.
 • No es consideren incloses en aquesta prohibició, sempre que compleixin les indicacions de seguretat aprovades pel PROCICAT:

- Les activitats laborals

- Les activitats docents

- Les activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars)

- Les activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts)

- Les activitats de culte i els actes religiosos

- Els mitjans de transport públic

- El transport escolar

- Les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema i exposicions

- Les activitats esportives

- L’obertura de biblioteques, arxius, museus i monuments

Activitat comercial

 • Es permet l’obertura d’establiments i locals comercials minoristes amb un 30% de l’aforament total, excepte els establiments minoristes d’alimentació, begudes, productes higiènics, altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària, que han de reduir al 50% l’aforament total.
 • S’ha de garantir una distància mínima d’1,5 metres entre clients (si no és possible, es permet la permanència d’un client).
 • Els establiments i locals comercials minoristes de més de 400 m2 de superfície útil d'exposició i venda han de disposar de sistemes de control de l’accés i de l’aforament en temps real.
 • Els centres comercials han de controlar l’accés per garantir un aforament del 30%, també en els espais comuns i de pas.
 • Es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans.
 • L’accés als emprovadors es redueix a una persona per cabina com a màxim.
 • Els mercats no sedentaris han de reduir al 30% la capacitat d’aforament.
 • Es poden establir sistemes de recollida al local de forma esglaonada per evitar aglomeracions i també sistemes de repartiment a domicili.
 • No es permet l’obertura de les empreses que ofereixen serveis que impliquen contacte personal proper, excepte serveis essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen específicament els serveis de tractament de bellesa, excepte els de perruqueria.
 • Se suspenen les fires comercials
 • Les botigues de conveniència (comerços de 24 hores), els establiments comercials annexos a les gasolineres i els establiments de menys de 300 m2 de superfície de venda, i tots els establiments comercials ubicats en municipis turístics no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda entre les 21.00 hores i les 07.00 hores.

Actes religiosos i cerimònies civils (casaments, cerimònies fúnebres)

 • Assistència limitada al 50% de l’aforament.

Activitats culturals, d’espectacles públics i recreatives 

 • Aforament no superior al 50% de la capacitat màxima, amb seients preassignats i registre de dades de contacte. Horari de tancament a les 23.00 h.
 • Se suspèn l’obertura al públic dels parcs i fires d’atraccions, inclosa qualsevol estructura no permanent desmuntable. Es prohibeix l’obertura d’establiments d’activitats lúdiques infantils privades en espais
 • Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden estar oberts fins a les 20.00 h.
 • Les festes majors queden suspeses
 • Se suspenen les activitats presencials en equipaments com centres cívics i d’altres de caràcter comunitari (tallers, xerrades, cursos o altres de similars), llevat que es facin per mitjans telemàtics. Resten exclosos d’aquesta suspensió els programes i activitats d'intervenció socioeducativa, de lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants i adolescents; i els programes de suport juvenil, i altres activitats d'intervenció social i personals, com menjadors de caràcter social, perruqueria o podologia.

Activitat esportiva 

 • Es poden utilitzar les instal·lacions i els equipaments esportius de caràcter lúdic amb control d’accés, sense superar el 50% de l’aforament.
 • S’ajornen totes les competicions esportives previstes, excepte les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals.
 • Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats.

Activitats d'hoteleria i restauració

 • Se suspenen les activitats de restauració, incloses les àrees de servei d'autopistes i carreteres. Resten exclosos d’aquesta supensió els restaurants d’hotels i altres allotjaments turístics per a l'ús dels clients; els serveis de restauració de centres sanitaris, sociosanitaris i socials, i els menjadors escolars, de centres de treball, de formació i de caràcter social.
 • Es permet el lliurament a domicili o la recollida a l’establiment amb cita prèvia.
 • Als espais comuns delsestabliments hotelers i altres establiments turísticsl'aforament s'ha de limitar al 50%.

Activitats laborals i professionals

 • S’ha de prioritzar el treball a distància i reforçar el control dels espais comuns.
 • S’han d’adoptar mesures organitzatives en les condicions de treball i mesures de neteja i desinfecció.
 • Se suspèn la celebració de congressos i convencions.

Activitat educativa

 • En l’àmbit de les universitats catalanes, tota la docència teòrica presencial ha de  passar a format virtual.
 • Es mantenen les activitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), inclòs el transport escolar.

Transport públic

 • El transport públic ha de mantenir l’oferta al 100% encara que hi hagi una disminució de passatgers. Només es poden produir restriccions en horari nocturn.
 • Els usuaris no poden fer activitats que comportin treure’s la mascareta, per exemple per menjar.

Activitats relacionades amb el joc

 • Se suspèn l’obertura al públic d’activitats de salons de jocs, casinos i sales de bingo.

Mesures per contenir els brots aplicables a tot Catalunya

La situació epidemiològica de Catalunya obliga a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per aturar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població del territori.

Aquestes mesures entraran en vigor en la data de la publicació al DOGC.

 

Trobades, reunions i desplaçaments

•          L'activitat social i els desplaçaments fora del domicili s'han de reduir al màxim possible. El contacte social s'ha de limitar als grups bombolla, és a dir, a grups de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat:

- Bombolla de convivència: Grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport per evitar l’aïllament social.

- Bombolla ampliada: Grup de persones de la bombolla de convivència més un(s) altre(s) grup(s) acotat i estable de persones, sempre les mateixes, amb qui la bombolla de convivència estableix relacions familiars, laborals, escolars i de lleure. 

•          Es prohibeixen les trobades i reunions de més de 6 persones, llevat que siguin convivents, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.

•          En les reunions que concentrin fins a 6 persones en espais públics no es permet el consum ni d’aliments ni de begudes.

•          No es consideren incloses en aquesta prohibició, sempre que compleixin les indicacions de seguretat aprovades pel PROCICAT:

- Les activitats laborals.

- Les activitats docents.

- Les activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars).

- Les activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts).

- Les activitats de culte i els actes religiosos.

- Els mitjans de transport públic.

- El transport escolar.

- Les activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions.

- Les activitats esportives.

- L’obertura de biblioteques, arxius, museus i monuments.

•          No poden participar en trobades i/o reunions persones amb símptomes de COVID-19 ni que estiguin en aïllament o quarantena.

•          S‘han de mantenir i extremar les mesures de proteció: mascareta, distància i rentat de mans. 

Àmbit laboral i professional

•          Cal prioritzar el teletreball i les reunions telemàtiques.

•          Si no és possible, cal aplicar mesures per garantir la distància de seguretat interpersonal: entrades i sortides esglaonades, flexibilitat horària...

•          En cas que no es pugui mantenir la distància, cal proporcionar a les persones treballadores els equips de protecció adequats al nivell del risc.

•          L'ús de mascareta:

- és obligatori en espais de treball d’ús públic o oberts al públic, o bé, en desplaçaments per l’interior.

- no és obligatori en espais de treball tancats al públic, un cop la persona sigui al seu lloc de treball i faci tasques que no comporten mobilitat.

•          Se suspèn la celebració de congressos i convencions.

Àmbit educatiu

•          Es mantenen les ctivitats docents, activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent el transport escolar, amb l'aplicació rigorosa de les mesures definides als plans sectorials aprovats pel PROCICAT.

•          A les universitats, la docència teòrica passa a ser virtual.

Transport públic

•          El transport públic ha de mantenir la seva oferta al 100% encara que hi hagi una disminució de passatgers. Només es poden produir restriccions en horari nocturn.

•          Els usuaris no poden fer activitats que comportin treure’s la mascareta, com menjar.

•          Les estacions en espais tancats han d’oferir dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Activitat comercial 

•          Els establiments i locals comercials minoristes han de reduir l’aforament al 30% de l'habitual. Si no és possible, només s'hi permet l'accés d'un sol client.

•          Els establiments amb una superfície superior a 400 m2 han de tenir controls d’accés.

•          En els centres comercials també hi ha d’haver sistema de control d’aforament i es restringirà l’accés i ús de zones recreatives com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

•          No es poden prestar serveis que impliquin contacte físic amb els clients, exepte que siguin essencials, sanitaris o sociosanitaris. Es prohibeixen els serveis de tractament de bellesa, excepte els serveis de perruqueria.

•          Es permeten sistemes de recollida al local i de repartiment al domicili. 

•          Se suspenen les fires comercials. 

Hostaleria i restauració

•          Se suspenen les activitats de restauració, excepte en hotels per a l'ús dels clients, centres sanitaris, socials i residencials, i menjadors socials. 

•          Es permet el lliurament a domicili o la recollida a l’establiment amb cita prèvia.

•          Als espais comuns dels hotels l'aforament s'ha de limitar al 50%.

Activitats culturals

•          Als espectacles d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions:

- L'aforament es redueix al 50%, tant en recintes tancats com a l’aire lliure.

- S'han de preassignar els seients.

- Cal portar un registre d’assistents.

- L'horari de tancament s'estableix a les 23:00h.

•          Les biblioteques, arxius, museus i monuments, romanen oberts subjectes a les mesures dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT.

Activitats esportives

•          Les instal·lacions i equipaments esportius de caràcter lúdic:

- han de funcionar amb cita prèvia.

- han de reduir l'aforament al 50%.

•          Es prohibeix l’ús d’aquells equipaments esportius que no estiguin supervisats.

•          S'ajornen totes les competicions esportives, excepte les oficials i les professionals. 

 AMUNT

Activitats lúdiques i recreatives

•          Es pot fer ús dels parcs i jardins públics i de les àrees de joc infantils fins a les a les 20:00h.

•          S'estableix el tancament de:

- parcs i fires d’atraccions

- establiments lúdics infantils

- sales de joc, casinos i bingos

•          Les festes majors queden suspeses.

Actes religiosos i cerimònies civils

•          Els actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.

Activitats de lleure nocturn

•          Se suspèn l'obertura al públic dels locals i establiments que desenvolupen les activitats de discoteca, sala de ball, sala de festes amb espectacle, bar musical, karaoke, discoteques de joventut i establiments d'activitats musicals de règim especial i establiments públics amb reservats annexos.

•          Se suspenen també les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en l'apartat anterior.

Consum de tabac i alcohol a la via pública

•          No està permès fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o similars. 

•          Es prohibeix el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i a la resta d'espais oberts. 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter