Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

Vine a donar sang a Seva!

Les extraccions es realitzaran el proper dimarts 26 de novembre, a la Polivalent, de les 17.30 h a les 21 h.

El Banc de Sang i Teixits organitza el proper dimarts 26 de novembre una jornada de donació de sang a Seva, que tindrà lloc a la Polivalent (Ronda Pintor Montbrú, 16) de les 17.30 a les 21h. Aquesta té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma d’una manera totalment altruista. I és que per aconseguir el màxim nombre possible de donacions, és fonamental que tothom se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de que la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.

Poden donar sang totes les persones majors de 18 anys i amb un pes superior als 50 quilos, als quals no se'ls indiqui cap contraindicació en l'entrevista amb el metge que es realitza prèviament a l'extracció. Cal que totes les persones que vinguin portin un document identificatiu oficial i no vinguin en dejú. Donar sang és ben senzill: uns minuts dedicats a l'extracció, un descans, i un petit refrigeri. Al cap de pocs dies, el donant rep l’analítica comunicant-li si tots els paràmetres estan correctes.

Tornen els tallers per a gent gran activa de Seva i Sant Miquel de Balenyà!

Enguany es realitzaran tallers de català, psicomotricitat i memòria i estimulació cognitiva. Les inscripcions s’iniciaran al setembre.

La Mancomunitat la Plana torna a organitzar tallers per a gent gran activa dels municipis que en formen part. Així doncs, aquest any a Seva tindrà lloc el curs de català i el de psicomotricitat i memòria, i a Sant Miquel de Balenyà el d’estimulació cognitiva. A banda d’aquests cursos, en tots els pobles que formen part de la Mancomunitat es faran tallers diversos que permeten treballar aspectes de salut i lleure, així com de socialització.

Les inscripcions per aquests tallers s’iniciaran al setembre. A Seva començaran el dia 2, fins al dia 13, i es faran a l’Ajuntament en l’horari comprès entre les 9 i les 14h de dilluns a divendres i els dilluns i dijous també a la tarda, de 15.30 a 19h. Per l’altra banda, les inscripcions a Sant Miquel de Balenyà es faran al local d’entitats el divendres 6 de setembre de 10 a 11.30 h.

Cursos subvencionats

Els municipis participants en aquests cursos subvencionaran gran part del cost d’aquests tallers amb l’objectiu d’oferir a la població major de 60 anys propostes que promoguin l’envelliment saludable i la millora de la qualitat de vida de les persones grans tot creant espais de participació autonomia que potencien els cercles relacionals.

 

Els consultoris mèdics romandran tancats del 29 de juliol al 2 d’agost

L’Ajuntament de Seva informa que els consultoris mèdics romandran tancats per motius tècnics del 29 de juliol al 2 d’agost. Durant aquests dies el CAP de Tona assumirà les visites i assistències mèdiques. Us hi podeu posar en contacte demanant cita prèvia trucant al 938871162.

 

Participa a la jornada de donació de sang de Seva!

Les extraccions es realitzaran el proper dijous 1 d’agost, a la Polivalent, de les 17.30 h a les 21 h.

El Banc de Sang i Teixits organitza el proper dijous 1 d’agost una jornada de donació de sang a Seva que tindrà lloc a la Polivalent (Ronda Pintor Montbrú, 16) de les 17.30 a les 21h. Aquesta té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma d’una manera totalment altruista. Per aconseguir el màxim nombre possible de donacions, és fonamental que tota la societat se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de que la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.

Així doncs, durant la jornada també tindrà lloc un col·loqui sobre el document de voluntats anticipades per part d’Anna Fidalgo, membre del comitè d’ètica assistencial del CHV. Aquest es farà a la Polivalent a les 19 h.

Poden donar sang totes les persones majors de 18 anys i amb un pes superior als 50 quilos, als quals no se'ls indiqui cap contraindicació en l'entrevista amb el metge que es realitza prèviament a l'extracció. Donar sang és ben senzill: uns minuts dedicats a l'extracció, un descans, i un petit refrigeri. Al cap de pocs dies, el donant rep l’analítica comunicant-li si està bé.

Conclouen els tallers per a gent gran activa del curs 2018-2019

L’acte final va tenir lloc el passat dimarts 18 de juny a la tarda a Muntanyola.

La gent gran de Seva va participar, el passat dimarts 18 de juny, en l’acte de clausura dels tallers per a gent gran activa que han tingut lloc durant el curs 2018/2019 a diversos municipis que formen part de la Mancomunitat La Plana, entre els quals: Aiguafreda, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Taradell, Tona, Seva i l’EMD Sant Miquel de Balenyà.

Aquests tallers, gestionats pel programa de dinamització de gent gran de la Mancomunitat La Plana, s’han realitzat durant 9 mesos –amb sessions setmanals a cada municipi–, i han girat al voltant de la psicomotricitat, l’estimulació cognitiva, la creativitat, els jocs de taula i la salut.

En l’acte de cloenda, que va tenir lloc a Muntanyola, es van reunir persones grans, tècnics, regidors i alcaldes, per tal d’acomiadar el curs. Durant la tarda, els participants van poder gaudir del monòleg Fota-li H, a càrrec de l’humorista osonenc Xevi Font. En acabar, es van repassar tots els tallers que s’han celebrat i es va agrair la dedicació del conjunt de talleristes.

 

Seva acull la gent gran de Malla en el I Intercanvi de Gent Gran

Una trentena de persones van participar en la jornada, que es va celebrar el passat 8 de maig

Seva va acollir el passat 8 de maig la gent gran de Malla, que va participar en el I Intercanvi de Gent Gran. El projecte tenia per objectiu promoure l’intercanvi entre aquest col·lectiu per tal de compartir experiències i, alhora, donar a conèixer el municipi.

Durant la jornada es va visitar el Museu de la Forja on Rosana Franquesa, regidora de Serveis Socials de Seva, va donar la benvinguda als assistents. La visita va continuar pel nucli històric del municipi, que va permetre explicar la història dels espais i els edificis més emblemàtics del nostre poble fins a finalitzar als Jardins dels Sors. La trobada va acabar amb la visita a una exposició de manualitats a càrrec del Taller de treballs manuals, i amb un berenar de germanor.

Aquesta trobada es tornarà a realitzar a la tardor, quan la gent gran de Seva visitarà el municipi de Malla.

 

 

Seva acull una xerrada sobre mesures d’estalvi a la llar i el Bo Social

L’acte va servir perquè els 15 assistents prenguessin consciència sobre petits canvis als domicilis que poden comportar un estalvi anual significatiu

La Sala Polivalent de Seva va acollir el dimecres 10 d’abril una xerrada sobre “Mesures d’estalvi a la llar i el Bo Social”, que va comptar amb una quinzena d’assistents. Tots ells i totes elles van poder resoldre alguns dubtes sobre la factura elèctrica, la potència contractada, les tarifes i les diferències entre les companyies subministradores; així com descobrir les diferències de consum elèctric dels aparells i electrodomèstics de les llars. L’activitat va anar a càrrec dels tècnics de l’Agència Local de l’Energia d’Osona, del Consell Comarcal d’Osona. Els assistents també van rebre una sèrie de consells i recomanacions per estalviar energia a les llars.

 

Xerrada sobre Mesures destalvi a la Llar Seva 2019

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva