Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

19 de febrer, Dia internacional contra l’homofòbia al futbol

El 19 de febrer és el dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic i d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès. I en record a la memòria d’aquest jugador i amb l’objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar aquesta data. 

És per aquest motiu que denunciem que l’esport en general és un dels àmbits on les persones gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals es solen sentir més incomodes ja que els comentaris masclistes i LGTBI-fòbics poden ser habituals. 

Hem de poder garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere. La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat, una transformació que s’ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l’esport pels beneficis que suposa pera la salut de les persones. 

Aquest any, donada la situació de pandèmia, no es poden realitzar accions ni activitats presencials, és per això que s’ha optat per fer una reivindicació de la diada a nivell virtual i s’ha instat als ajuntaments a que pengin la bandera lgtbi. Així, es durà a terme una campanya a través de les xarxes socials d’Ajuntaments i entitats esportives amb els hashtags #esportLGTBI i #EsportsenseLGTBIfòbia. Així doncs, tal i com vàrem fer l’any passat, la idea és que el màxim de pobles possible de la comarca d’Osona difonguin la mateixa campanya i commemorin la data. 

I s’oferirà a personal tècnic, entrenadors/es, agents d’esport i entitats esportives la formació gratuïta “Com afrontar la discriminació LGTBI+” que ofereix l’Àrea LGBTI de la Generalitat de Catalunya adreçada a les persones que treballem per la comunitat des de qualsevol àmbit. 

Aquesta iniciativa sorgeix de la Comissió d’igualtat d’Osona de la qual formem part les tècniques d’igualtat de la Mancomunitat La Plana, OTI – Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere – LGTBI, Ajuntament de Vic, Torelló i Centelles, i SIAD i ajuntament de Manlleu. 

Cal denunciar doncs, qualsevol tipus d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació envers les persones LGTBI dins i fora del terreny de joc. La Llei11/2014, del 10 d'octubre, ens acompanya i vetlla per desenvolupar i garantir els drets de les persones LGTBI i evitar situacions de discriminació i violència. 

A Osona, l’ Oficina OTIG ofereix el serveis d’informació i atenció a les dones i el servei  SAI(Servei Atenció Integral LGTBI d’Osona) que són recursos específics per donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades a les necessitats de la ciutadania. La informació, l’atenció i l’assessorament s’ofereix en un espai públic i diferenciat, d’accés directe i gratuït oberta la comunitat, però que garanteix la discreció de l’atenció. Podeu contactar amb el SAI (Pl. 1 d’Octubre – Edifici El Sucre, 2a planta-Vic) de dilluns a dijous, de 9 a 18 hores, i divendres de 9 a 14 hores. Els telèfons de contacte són 93 702 72 84 /650 540 732 (també WhatsApp) i a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter