Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

Seva comparteix el protocol d'actuació contra les agressions sexistes i el material del programa 'A cegues no mola'

Presentacio A cegues no mola 2017 6RLa Mancomunitat La Plana va presentar el protocol d'actuació contra les agressions sexistes i el material “A l'altra banda de la barra. Eines per tenir la millor festa” en el marc del programa 'A cegues no mola'. La regidora de Joventut, Maria Anna Pineda, va assistir a l'acte de presentació.

El passat dimarts 18 de juliol es van presentar les accions que es realitzaran al llarg de l'estiu 2017 en el marc de la campanya 'A cegues no mola', una acció transversal entre el Servei de Joventut i el programa d'Igualtat de la Mancomunitat La Plana amb l'objectiu de tenir unes festes majors de qualitat i lliures de violència sexista.

A les accions i materials creats l'any passat, que van tenir un impacte molt positiu tant en la ciutadania com en les entitats, enguany s‘hi suma el material “A l'altra banda de la barra. Eines per tenir la millor festa”, una eina pedagògica adreçada sobretot a entitats juvenils i entitats que organitzen festes, en context d'oci nocturn, que conté recomanacions pràctiques per incorporar la perspectiva de salut pública i de prevenció de violències masclistes en aquests espais.

 Protocol Agressions Sexistes 2017A més, s'han realitzat tallers formatius i reunions amb membres de les mateixes entitats per tal de difondre aquest material. En aquestes sessions també s'ha proporcionat a les entitats altres materials preventius com, per exemple, les polseres per identificar els majors d'edat i facilitar la tasca de no vendre alcohol als que encara no ho són.

També s'ha creat el protocol d'actuació contra les agressions sexistes, que s'ha facilitat a les entitats organitzadores de les festes joves. Aquest ha de contribuir a fer de la igualtat de gènere i de la prevenció de violències masclistes un dels valors fonamentals de les festes. En aquest document hi trobem un circuit pas a pas de com actuar en cas d'un assetjament o agressió sexista.

Accions per aquest estiu

Es continuarà amb l'estand “A cegues No Mola”, que es podrà trobar el proper 14 d'agost a Seva. Com a novetat, es col·laborarà en l'estudi anual de l'Observatori Noctàmbul@s de la Fundació Salut i Comunitat, realitzant enquestes i entrevistes a persones que estiguin participant en la festa per tal de poder tenir dades qualitatives i quantitatives i així poder entendre com s'articulen les dinàmiques d'oci juvenil i la seva relació amb les violències sexuals en espais d'oci nocturn.

Per aquesta campanya es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Joventut i la Direcció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter