Notícies de benestar social a l'Ajuntament de Seva

Els infants i avis de Seva estrenyen llaços amb un nou projecte intergeneracional

La residència Els Bons Amics i l’Escola Bressol es reuneixen setmanalment per compartir moments, experiències i activitats on els més grans i els més menuts del poble són els protagonistes

Interactuar i relacionar-se tot creant vincles intergeneracionals és l’objectiu principal del nou projecte entre la residència d’avis Els Bons Amics i l’escola El Bressol. Aquesta iniciativa, que es va engegar a finals de 2018, és un punt de trobada on els avis i els nens del municipi poden compartir experiències, jugar i realitzar activitats a l’aire lliure, entre altres propostes.

El projecte neix a través de les trobades puntuals que feien la residència i l’escola durant el Nadal, Carnestoltes o Sant Jordi. Les dues directores dels centres van veure en aquestes trobades una oportunitat d’estrènyer encara més els llaços entre aquests dos col·lectius. D’aquesta manera, ara els 12 avis i àvies de la residència i els 23 infants de l’escola participen cada setmana en aquestes trobades intergeneracionals. Normalment s’ajunten a l’Escola Bressol ja que és un espai ampli tot i que, si el dia acompanya, també aprofiten per conèixer l’entorn natural de Seva.

Rosana Franquesa, regidora de Benestar social, explica que “durant les trobades, a més de compartir espais i experiències, també s’hi treballen valors com la col·laboració, l’efectivitat i la motivació”. En aquest sentit, les persones grans poden fins i tot millorar el seu benestar, la depressió, la motivació i l’autoestima, mentre que els més menuts amplien el seu coneixement i la seva percepció de la vellesa, tot establint uns vincles emocionals que s’enforteixen en cada sessió. “En aquestes trobades no només expressen les paraules, sinó també les mirades i els gestos. És molt bonic veure com aquests dos col·lectius, amb tants anys de diferència, poden arribar a entendre’s tan bé”, explica Franquesa.

Davant dels bons resultats, els dos centres han fet un pas més i han proposat a l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional (EUIT), adscrita a la UAB, estudiar els beneficis d’aquest tipus d’activitats. En aquesta línia, hi ha diversos estudis que constaten l’impacte positiu d’aquestes activitats intergeneracionals pel que fa a l’adquisició de competències útils per a la vida i també per construir vincles de participació social.

L’Ajuntament de Seva felicita als dos centres per haver creat aquest projecte tan interessant i enriquidor gràcies als valors que transmeten aquestes trobades. “La col·laboració, l’efectivitat, la motivació i el respecte són uns valors que han de formar part del nostre dia a dia per avançar com a societat”, explica Franquesa.

 

IMG 20181029 104615 IMG 20180611 110815

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter