Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

Tot a punt per rebre Ses Majestats els Reis d'Orient

👉🏻 ATENCIÓ NENS I NENES DE SEVA ‼️
Els Reis 👑👑👑 ens acaben de confirmar la seva assistència el proper 5 de gener 👏🏻👏🏻
Us expliquem com funcionarà:
1 - 📩 La carta l'heu de deixar a la bústia que trobareu a Cal Pastor, del 22 de desembre al 6 de gener les 24h.
2- 📲 Reseveu lloc per veure els Reis a https://entrades.el9nou.cat/esdeveniment/cavalcada-de-reis/1051
3- 👉🏻 El dia 5 de gener, seguiu les indicacions:
⏰ Veniu a l'hora citada (19h)
👨‍👩‍👧‍👦 Respecteu el vostre grup bombolla i l'espai de seguretat amb la resta.
🚪 Quan hagin passat els Reis, heu de marxar cap a casa. Us demanem que no formeu grups. És just el que hem d'evitar!! 🦠
 
 
photo_2020-12-23_12-14-49.jpg

L'exposició itinerant 'L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona' s'instal·la a Seva

El fil conductor de la mostra és el personatge de la fadrineta de Sau, una jove bandolera de les Guilleries, i la mostra consta d’una desena de plafons de fusta natural amb una gran quantitat d’il·lustracions de flora i fauna.

 

L'exposició, recentment editada, incorpora diversos materials per explicar l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona amb elements interactius senzills i efectius. De la mà del personatge de la fadrineta de Sau, la mostra apropa als visitants els elements del paisatge, la geologia, la vegetació, la flora i la cultura més destacables dels municipis del parc.

També pretén sensibilitzar la població local i els seus visitants de la importància de conservar els ecosistemes i promou les activitats respectuoses amb el medi.

Es podrà visitar a la Sala Polivalent els dijous següents: 26/11, 2/12, 10/12, 17/12 i 7/01 de 16 a 19 h. 

Us hi esperem!

 

Recomanacions en la celebració de la Castanyada i Tots Sants

Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:

 • No es poden fer festes ni revetlles amb ball ni botellades (“botellón”) a la via pública.
 • Es recomana celebrar aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim 6 persones, tret que tots siguin convivents). Cal mantenir les distàncies, evitar el contacte físic i fer servir la mascareta, sobretot si es tracta d’espais reduïts i de trobades amb persones amb les quals no s’ha tingut contacte habitual en els últims 14 dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
 • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
 • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari  i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració, atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte.  No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i evitar tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu a la pàgina Higiene, conservació i preparació d'aliments (vegeu informació relacionada).
 • Com ens hem de rentar les mans? Podeu veure un vídeo sobre el rentat de mans, un element clau per a la seguretat alimentària (vegeu informació relacionada).
 • No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” per la qual els nens i nenes van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
 • No es poden fer els passatges del terror esporàdics si no és només amb els grups de convivència estable o en grups de 6 persones com a màxim (comptant actors i participants).
 • Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
 • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

Informació relacionada

per la qual es prorroguen i modifiquen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

per la qual es prorroguen les mesures especials en matèria de salut pública relacionades amb el consum de begudes alcohòliques per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

per la qual s'adopten mesures extraordinàries al territori de Catalunya per a l'aplicació de l'Acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de 14 d'agost de 2020, sobre la declaració d'actuacions coordinades en salut pública per a la contenció de la pandèmia de COVID-19.

per la qual s'estableixen noves mesures en l'ús de la mascareta per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19.

Enllaç a la pàgina web del Departament de Salut amb informació sobre la higiene, conservació i preparació d'aliments.

Enllaç al vídeo de Canal Salut sobre el rentat de mans, un element clau per a la seguretat alimentària.

Recomanacions en els cementiris 

Si aneu al cementiri, seguiu les següents pautes:

 • Respectar les indicacions sobre l’aforament en els cementiris de forma que l’ocupació respecti sempre el màxim d’una persona per cada 2,5m2
 • Seguir les indicacions d’entrades i sortides, així com els recorreguts indicats, mantenint sempre la distància interpersonal de 1,5m.
 • És obligatori l’ús de mascareta en tot moment excepte per a persones que n’estiguin exemptes per motius de salut. Els infants menors de 6 anys també n’estan exempts. Cal evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca amb les mans.
 • Les persones podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena.
 • Les persones hauran d’entrar d’una en una als lavabos, excepte aquelles persones que requereixin assistència, que podran fer-ho amb un acompanyant.
 • No es pot menjar ni beure als cementiris.
 • Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri i també limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.
 • En el cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les facin servir s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.
 • Totes aquestes mesures són especialment importants en els municipis on s’apliquen mesures especials per a la contenció del contagi per la COVID-19.

La Festa del Bolet, anul·lada

L’Ajuntament ha decidit no celebrar la 23a edició perquè es tracta d’una fira que busca “atraure públic de fora” i a dia d’avui les condicions sanitàries “no són les més adients”.

La 23a edició de la Festa del Bolet prevista per a mitjan octubre s’ha hagut d’anul·lar per la situació sanitària que viu el món arran de la crisi de la Covid-19. Es tracta d’un esdeveniment que té com a principal objectiu ser un reclam per a la gent de fora del municipi i, tenint en compte totes les mesures, restriccions i indicacions que s’estan donant des de les autoritats en relació a la prevenció contra la Covid-19, l’Ajuntament considera que el més lògic és decretar la suspensió de l’esdeveniment.

La Festa del Bolet és una de les celebracions més importants del municipi, ja que amb la programació de múltiples activitats tan diverses com exposicions, xerrades, tallers i concursos, apropa any rere any a milers de visitants de fora del municipi cap a Seva.

Tot i haver d’anul·lar un esdeveniment tan important pel municipi, la voluntat de l'equip de govern de Seva és treballar al màxim per poder recuperar la festa l'any vinent i tornar a celebrar-la amb tota la il·lusió de cada any.

La botifarrada per l’11-S, anul·lada

L’Ajuntament de Seva ha decidit anul·lar la botifarrada popular prevista per aquest proper dijous, 10 de setembre, a la nit, com a acte de celebració de l’11 de setembre. L’equip de govern considera que la situació social i sanitària d’aquest moment no és la idònia i, per tant, amb l’objectiu de minimitzar qualsevol risc de contagi s’ha optat per prendre aquesta decisió.

Tot i així, la celebració de l’11 de setembre continuarà endavant al municipi amb els actes que està preparant l’Assamblea Nacional Catalana. En concret, el divendres 11 de setembre hi haurà la manifestació, prevista per les 17.14 h, sota fortes mesures de seguretat. La normativa preveu la inscripció prèvia com a obligatòria, així com també altres mesures com l’aforament limitat, l’ús obligatori de mascareta i no moure’s de les cadires o marques al terra que s’han assignat a cada persona i que permetran respectar la distància de seguretat de 2 metres.

Les inscripcions per l’acte es poden realitzar en aquest enllaç: https://www.inscriu.me/ca/11s-2020-a-seva

La Polivalent s’omplirà d’activitat!

La regidoria de Cultura ha volgut reprogramar entre setembre i desembre tots aquells espectacles que van quedar suspesos durant els mesos de confinament.

La Sala Polivalent viurà uns mesos amb molta activitat cultural, ja que des de l’Ajuntament s’ha volgut intentar tornar a programar durant aquests propers mesos tots els espectacles i actes que no es van poder celebrar en el seu moment per tota la situació sanitària. D’aquesta manera, la regidora de Cultura, Núria Busquets, es mostra satisfeta de poder comptar “amb una agenda cultural atapeïda per aquest final d’any” i és que “la gent podrà anar a teatre pràcticament cada setmana”.

La nova temporada s’estrenarà el 13 de setembre amb “Tal com soc”, del clown Pere Hosta. Entre els mesos de setembre i octubre s’hi faran 6 espectacles de teatre i una projecció de cinema:

Diumenge 13 setembre
TAL COM SÓC
A les 18 h - 5 € anticipada / 7 € taquilla
Teatre d'humor a càrrec de Pere Hosta.

Dissabte 19 de setembre
LA GRAN OFENSA
A les 21 h - 7 € anticipada / 10 € taquilla
Humor a càrrec d’El Terrat.

Diumenge 27 de setembre
PRIMER TERCERA
A les 18 h - 5 € anticipada / 7 € taquilla
Teatre amateur a càrrec de Tona'78

Diumenge 4 d’octubre
ELS MÚSICS DE BREMEN 
A les 18 h - 5 € anticipada / 7 € taquilla
Espectacle infantil a càrrec de Veus Veus Produccions

Diumenge 18 d’octubre
BIG BANG
A les 18 h - 5 € anticipada / 7 € taquilla
eatre experimental a càrrec de La decimonònica

Diumenge 25 d’octubre
ROBIN HOOD
A les 18 h - 5 € anticipada / 7 € taquilla
Espectacle infantil a càrrec de Veus Veus Produccions

Dissabte 31 d’octubre
TARDA DE CINEMA DE TERROR
A les 17.30 i a les 19.30 - 2 € cada pel·lícula o 3 € totes

Tota aquesta programació, sumada als actes commemoratius i habituals, no fan més que confirmar l’aposta de l’Ajuntament per la cultura, també en moments complicats com els actuals.

De fet, durant els mesos d’estiu la cultura a Seva no s’ha aturat ja que s’ha pogut gaudir de diferents concerts com el d’Acontrablues del dimarts 21 de juliol o de Super Herois del dissabte 25 de juliol.

Entrades numerades i amb mesures de seguretat

Enguany s'estrenarà un nou sistema de venda d'entrades, i és que els tiquets es vendran ja numerades, pel que es podrà escollir fila i seient. Degut a les mesures de seguretat que cal prendre en aquests casos en relació a la pandèmia de la COVID-19, alguns seients seran bloquejats intercaladament, permetent comprar entrades en un seient sí i un no, per mantenir les distàncies de seguretat.

S’instal·la un nou wifi a la Sala Polivalent

La Sala Polivalent comptarà a partir d’ara amb una nova connexió wifi. Es tracta d’una mesura que Cultura perseguia des de temps enrere ja que la instal·lació que hi havia fins al moment s’estava quedant antiquada i no comptava amb tota la potència necessària per a segons quins actes. Ara, amb el nou wifi instal·lat, tothom qui vulgui podrà connectar-se lliurement a la xarxa de la Sala Polivalent i rebre una senyal de bona qualitat, ja que aquesta nova connexió ha de permetre connectar molts aparells al mateix temps.

Una Festa Major amb mesures anti-Covid, però amb essència de diversió

La Festa Major 2020 de Seva s’ha pogut celebrar i ho ha fet amb bones sensacions. En el context de la crisi per la pandèmia de la Covid-19, el consistori i la Comissió de la Festa Major han fet grans esforços per reestructurar la festa i adaptar-la a les directrius estrictes de les autoritats sanitàries, però mirant de mantenir l'essència de celebració i diversió. I malgrat que la premissa principal ha estat en tot moment la seguretat, tots aquests dies de Festa Major ens han aportat vida, alegria i bons moments al poble.

Per seguir el protocol de seguretat, en tots els actes s’ha limitat l’aforament i, per poder participar, ha sigut estrictament necessari reservar seient per a cadascuna de les activitats individualment.

A més de la reserva prèvia, també s’han aplicat altres mesures de prevenció com per exemple l'obligatorietat de fer ús de la mascareta i també la recomanació d’utilitzar gel hidroalcohòlic abans d’accedir a l’activitat desitjada.

Totes aquestes mesures de seguretat ens han permès gaudir d’una Festa Major especial i diferent. Des de l’Ajuntament i la Comissió de la Festa Major celebrem que tot i les dificultats que s’han pogut trobar en la preparació, a Seva haguem estat capaços de mantenir l’essència de la nostra Festa Major.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter