Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

El nou gegant balenyenc Florenci s'estrena en la 21a trobada gegantera d'Osona de SM Balenyà

El nou gegant balenyenc Florenci s'estrena en la 21a trobada gegantera d'Osona de SM Balenyà

La Colla Gegantera de SM Balenyà va presentar aquest passat diumenge 2 de novembre el nou gegant Florenci. Una rèplica del Florenci històric que ja no sortirà més i està pendent d'una ubicació per ser preservat com cal. El bateig del nou gegant balenyenc es va fer dins la 21a trobada gegantera d'Osona en la qual hi van participar fins a onze colles.

Des de la capital gegantera catalana d'enguany, Cervera hi han participat el gegantons Pau i Alegria. I de fora de la comarca per ajudar a portar els gegants de la colla del poble, han vingut els de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental). D'Osona han participat a la trobada els gegants, colles i grallers del Carrer de la Riera de Vic, de Manlleu, Torelló, Centelles, Hostalets de Balenyà, Taradell, Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons, Aiguafreda i Tavertet. 

La trobada ha començat a les 9 del matí amb l'arribada de les diferents colles a la plaça de l'Església. seguidament s'ha fet l'esmorzar i a partir de 2/4 de 12 ha començat la cercavila pels carrers del poble. A partir de quarts de dues del migdia s'ha fet l'acte final a la plaça on el numbrós públic ha pogut escoltar els  parlaments, gaudir amb el ball comarcal amb tots els gegants i s'ha fet l'entrega de records a les colles participants. La trobada ha acabat amb la cantada d?Els Segadors'.

La 21a Trobada Comarcal d'Osona Gegantera ha estat organitzada per la Colla gegantera de SM Balenyà i Osona Gegantera. Patrocina Estrella Damm amb el suport de l'Ajuntament de Seva i l'Associació de colles de geganters.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Facebook

 

Twitter

Instagram - #WebSeva