Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

Tot a punt per celebrar la 21a Festa dels Tres Tombs de S.M. Balenyà del 27 de febrer a l’1 de març

150217CartellFestaTonis

La 21a edició de la Festa dels Tres Tombs de S.M. Balenyà se celebrarà al llarg de tres dies, divendres 27 i dissabte 28 de febrer i diumenge 1 de març quan es farà el tradicional passant.

L’inici de la festa serà el divendres 27, a les 9 del matí al Casal, quan es farà una missa amb el Cor Parroquial. Tot seguit, s’escollirà el Traginer i Traginera d’Honor d’enguany entre tots els avis del Centre de Dia. Una acte conjunt amb els infants de l’escola Les Basseroles. Hi haurà esmorzar per tots.

Les activitats festives continuaran dissabte 28 a partir de 2/4 d’11 del matí al Pla de la Bassa de Pivatlle on s’hi podrà veure carrusels de cavalls i doma clàssica a càrrec de la hípica Iriscar i Can Roca.  Es comptarà amb servei de Bar i amb aperitiu pels participants.

A la tarda de dissabte es faran passejades amb carro i xocolatada popular. Aquestes activitats començaran a les 4 de la tarda a la plaça de l’Església i es podrà gaudir de l’actuació de la coral del poble, El Gallaret.

El darrer dia de la Festa dels Tonis serà el diumenge 1 de març. Per començar bé el dia, a les 9 del matí començarà el tradicional esmorzar de Tonis a l’esplanada de darrera de l’església. El preu del tiquet de l’esmorzar és de 5 euros i es pot adquirir a Can Vila i a la Llibreria Pergamí.

I a partir de les 12 del migdia es farà la missa i s’iniciarà el passant dels Tres Tombs pels carrers del poble amb l’acompanyament de l’hereu i la pubilla i els traginers d’honors d’aquest 2015. A la una del migdia, finalització del passant i benedicció dels animals. Recordem que es poden beneir tot tipus d’animals i que hi haurà obsequi per tots els participants.

Recordeu que al llarg de la setmana de la festa es podran veure dibuixos fets pels nens i nenes de l’escola Les Basseroles al Casal.

Avís molt important, per motius de seguretat queda totalment prohibit el llançament de caramels durant el passant.

La Festa dels Tres Tombs de S.M. Balenyà l’organitza la Comissió de Tonis conjuntament amb la Federació Catalana dels Tres Tombs i l’Ajuntament de Seva.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter