Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

L'odissea musical d''Ulisses' viatja a La Polivalent aquest dissabte 9 de maig

150508Ulisses

L'epectacle musical, 'Ulisses', basat en l'Odissea d'Homer, s'escenificarà aquest dissabte 9 de maig a 2/4 de vuit del vespre a la Sala Polivalent de Seva. El preu de l'entrada és de 6,5 euros anticipada i a taquilla. Es poden adquirir localitats a les OAC's de Seva i S.M. Balenyà i a través del web de La Polivalent.

L'obra està dirigida per Anna Riera i Ramon Manent que també n'és l'autor. La interpretació va a càrrec del Cor País Meu.

Ulisses, en aquesta versió del Cor País Meu, es una adaptació per l’escena de l’Odissea d’Homer. El mateix Ulisses, un narrador, diversos personatges i un Aede narren els fets i aventures que permeten a l’heroi aconseguir el seus objectius: tornar a Ítaca, retrobar-se amb la seva esposa Penèlope, el fill Telemac i el seu pare Laertes, i restaurar així la pau, l’harmonia i l’estabilitat social i econòmica al seu regne.

Acabada la guerra de Troia i derrotada la ciutat pels aqueus, Ulisses emprèn el seu viatge de retorn a la seva pàtria, un viatge que durarà vint anys. Les seves desventures i la llarga i incerta espera de Penèlope i Telèmac pel retrobament, ens serveixen de pretext i inspiració per crear un espectacle poètic i musical que expressarà la rica diversitat d’estils musicals, d’idees, sensibilitats i formes que la cultura a les ribes del nostre mar ha generat i segueix generant.

L’amenaça constant que encarnen “els pretendents” -cínics i desagradables personatges que aspiren a apropiar-se tant del regne d’Ulisses com de la seva pròpia esposa- i la venjança terrible que Ulisses i Telèmac, al final del seu viatge i per designis divins, desencadenen en contra d’ells, matant-los a tots, constitueix un nucli argumental elemental capaç de produir una tensió dramàtica suficient per atrapar al públic. Emmarcada en el repertori musical escollit, l’acció queda envoltada de les diferents atmosferes emotives que cada cançó va produint.

En resum, es tracta d’un espectacle pluridisciplinar amb una dramatúrgia que contempla el cant polifònic , la narració pròpiament dita, monòlegs i diàlegs teatrals i certes coreografies que reforcen plàsticament el cant i el text. La molt particular tria de cançons populars, tradicionals i d‘autor, ens parla de la Mediterrània, bressol de la nostra cultura i dona aire, energia i una atmosfera “amorosa” positiva que ajudarà al protagonista a superar les seves penes i desventures.

Musical recomanat per a tots els públics.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: de dilluns a divendres 9h a 14h. Dilluns i dijous de 15,30h a 19h

-Juliol: de 9h a 14h. dilluns a divendres de 15,30h a 19h

-Agost: de dilluns a divendres 9 a 14h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter