Notícies de cultura i festes de l'Ajuntament de Seva

Seva cuina amb ingredients de la Reserva de la Biosfera del Montseny

CuinaSeva1Els guanyadors del concurs “Receptes de la Biosfera”, que repetia per segon any consecutiu després del gran èxit que va tenir en la seva primera edició, van ser Lluïsa Santanach, amb un primer plat de "mongetes seques amb bolets amb cansalada i bolets”, Anna Castellar, amb un segon plat de "cabrit al forn amb bolets", i Imma Pineda amb un “flam” de postres.

El diumenge 8 d’octubre es va fer a Seva la segona sessió del Concurs de Receptes de la Reserva de la Biosfera del Montseny, en el marc de la Festa del Bolet. Un total d’onze plats, tots ells presentats per dones, van competir el diumenge 8 d’octubre a Seva per passar a la fase final del 2n Concurs de Receptes de la Biosfera. En el marc de la Festa del Bolet, un jurat format per l’empresària Paquita Clot, el cuiner Joan Font i la mestra jubilada Anna Maria Garcia es va enfrontar a la difícil tasca de seleccionar, davant d’un públic amatent, el millor primer plat, el millor segon i les millors postres.

Dues cremes de carbassa, unes mongetes amb cansalada i bolets, un creatiu tetraedre de patates i uns galets farcits que ens avançaven el Nadal competien entre els primers plats. La diversitat d’ingredients, a més de mostrar la riquesa del nostre territori, feia més emocionant la pugna. Després del tast, les mongetes van aconseguir superar els altres aspirants.

CuinaSeva2A continuació, acompanyats per la música festiva que arribava del carrer, uns peus de porc amb samfaina i un cabrit al forn amb bolets van abocar el jurat a una resolució de blanc o negre. El premi al segon plat va ser, finalment, per al cabrit.

Entre les postres cridava l’atenció una modesta llesca de pa untada amb llet condensada marró, un berenar de diverses generacions locals que està documentat des del segle XIX. Al seu costat, unes croquetes de poma amb pinyons, un flam, una tortada i un pastís de castanyes i camagrocs es disputaven el darrer premi. El flam va assolir la millor puntuació de tots els plats i així va batre els seus rivals.

Proclamat el veredicte, les guanyadores, que passaran a la fase final, van rebre com a premi un lot de productes de la Festa del Bolet. Tot seguit, el públic assistent va tenir ocasió de fer també un tastet dels plats presentats, per cloure un una jornada festiva organitzada per l’Ajuntament de Seva.

 

CuinaSeva3

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter