Notícies d'economia i comerç de l'Ajuntament de Seva

Prop de 14.000 persones visiten la Festa del Bolet en la seva vintena edició

FestaBoletSeva3La carpa, una de les grans novetats d’enguany, va tenir una gran acollida, especialment els espectacles del Mag Estigman i el Conta-contes. Consulta la galeria de fotografies al perfil de Facebook de l'Ajuntament de Seva.

Una vegada més, Seva va rebre el passat diumenge 8 d’octubre la visita massiva de milers de persones, que van omplir carrers, activitats i espectacles durant la celebració de la XX Festa del Bolet. Prop de 14.000 persones van visitar la que, sens dubte, és una de les propostes gastronòmiques amb més renom de la vila i de la comarca.

Aquest any la Festa del Bolet va comptar amb la presència de 47 paradetes, de les quals més d’una desena estaven vinculades amb el món dels bolets. La resta eren de gastronomia i artesania, la majoria de botiguers, artesans i entitats del poble. Durant tota la jornada s’hi van vendre 450 quilos de bolet fresc i 1.000 cassoletes de barreja de bolets.

Anna Soler, regidora de Promoció Econòmica, va explicar que, amb el seu 20è aniversari, la Festa “arrenca la seva tercera dècada de vida amb més salut que mai. El que va començar sent una festa molt nostra, adreçada a un públic encara una mica incipient, ha esdevingut durant aquest temps una cita ineludible per als amants dels bolets d’arreu de Catalunya”. Soler també va afegir que “és un orgull que tinguem la sort, aquí a Seva, d’acollir una de les fires de referència a Catalunya pel que fa a aquest bé tan valuós”.

FestaBoletSevaLa regidora també va agrair durant la celebració de la Festa la tasca feta per tots aquells que s’han implicat en l’organització: “La Festa del Bolet la fem entre tots. Veïns i veïnes, visitants, botiguers, restaurants, artesans i membres de diverses entitats i associacions de Seva”.

Aquesta vintena edició comptava amb importants novetats respecte a les edicions passades, incorporant més activitats i més espais. L’espai més innovador va ser la carpa de demostracions, tallers i espectacles per a petits i grans. L’espectacle de màgia del Mag Estigman i el Conta-contes “Sempre quan acabo dic...” van ser les dues activitats amb més afluència de visitants.

Altres novetats destacades van ser l’exposició de cartells o la cercavila amb la txaranga Only Marching Band i amb els gegants de la Colla gegantera de Balenyà. La festa es va completar amb espectacles de pallassos, les atraccions ecològiques, un concurs de pesada de cistells, una sessió de maridatge de vi i bolets, i una demostració de doma, salt i iniciació a l’hípica.

Els guanyadors del concurs “Receptes de la Biosfera”, que repetia per segon any consecutiu després del gran èxit que va tenir en la seva primera edició, van ser Lluïsa Santanach, amb un primer plat de "mongetes seques amb bolets amb cansalada i bolets”, Anna Castellar, amb un segon plat de "cabrit al forn amb bolets", i Imma Pineda amb un “flam” de postres.

FestaBoletSeva2

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter