Notícies d'economia i comerç de l'Ajuntament de Seva

Més de quatre anys de Servei Local d'Ocupació i Intermediació

Seva consolida un model àgil i competitiu del mercat de treball en l'àmbit municipal i aconsegueix una major eficàcia i eficiència de les accions locals en matèria d'ocupació.

L'Ajuntament de Seva, conjuntament amb els pobles que formen part de la Mancomunitat La Plana, va crear fa més de quatre anys el Servei de Desenvolupament Local amb l’objectiu de donar suport a les persones que estan en procés de recerca de feina, així com per ajudar a les empreses en la preselecció de personal i formació segons les necessitats d’ocupació, dinamitzant així el mercat de treball local.

Aquest servei forma part de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació de la província de Barcelona (XALOC), impulsada per la Diputació de Barcelona, que permet a les persones apuntades consultar a la web de la plataforma les ofertes de treball publicades.

El servei, en xifres

Al llarg d’aquest temps, Seva ha atès 165 persones demandants d’ocupació, de les quals 78 són dones i 77 són homes.

GraficSeva1

S’han gestionat 129 ofertes de feina a través de les quals s’han cobert 156 llocs de treball a Seva. La taxa de cobertura del servei a Seva és del 68%.

GraficSeva2

Actualment, 41 empreses són usuàries del servei, bé perquè fan ús del servei d’intermediació i preselecció de personal que s’ofereix, o bé per poder accedir a les diferents formacions per empreses i emprenedors que es programen al llarg de l’any.

GraficSeva3

Propostes formatives

Al llarg d’aquests més de quatre anys, s’han programat diverses formacions per a la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. En aquesta línia, el proper mes d’octubre començarà la tercera edició del programa 'Accions pel foment de l’ocupació', en el marc del qual s’han programat dues formacions subvencionades dirigides a persones en situació d’atur o que busquin una millora laboral.

Tal com es va fer en l’edició passada, s’ha programat un 'Curs d’ajudant de cuina per col·lectivitats', que obrirà als seus participants la possibilitat de treballar d’ajudant de cuina en residències per a gent gran, centres educatius i centres hospitalaris.

Com a novetat, enguany s’ha programat un 'Curs d’ajudant de cuina i sala', que permetrà als participants conèixer i dur a terme les funcions de cambrer per tal de treballar en el sector del turisme i l’hostaleria fent d’ajudant de cuina i sala en restaurants, bars, hotels i hostals.

Vols saber-ne més?

El dijous 13 de setembre, a les 9:30 hores, es farà una xerrada informativa a Cal Pastor per aquelles persones de Seva que hi estiguin interessades. Les inscripcions al programa es realitzaran aquell mateix dia.

L'Ajuntament informa que les places són limitades. Les persones inscrites al Servei de Desenvolupament Local tindran preferència per entrar a participar en el programa. Més informació, a www.mancoplana.cat.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter