Notícies d'ensenyament a l'Ajuntament de Seva

Tornem a l'escola Farigola

El mes de setembre significa sempre el retorn a la rutina. S'acaben les vacances per a adults, però també per als més joves, que tornen a l'escola per seguir treballant en el seu futur. Enguany, però, les circumstàncies que es viuen per la pandèmia de la COVID-19 obliguen a repensar un inici escolar diferent. Aquest dimecres, 9 de setembre, el PROCICAT ha aprovat que tots els alumnes de més de 6 anys hauran de dur la mascareta en tot moment, com a mínim durant les primeres dues setmanes de curs, fins que es consideri al conjunt de la classe com a un grup estable. A més, s'ha actualitzat el llistat de símptomes per a determinar un possible cas de coronavirus. A dia d'avui els símptomes que es poden considerar relacionats amb el coronavirus són els següents:

  • Febre o febrícula (per sobre de 37.5ºC)
  • Tos
  • Dificultat per a respirar
  • Mal de coll*
  • Refredat nasal*
  • Fatiga, dolors musculars i/o mal de cap
  • Mal de panxa amb vòmits o diarrea
  • Pèrdua d’olfacte o gust (infants grans i adolescents)

* Com que el mal de coll i el refredat nasal (amb o sense mocs) són molt habituals en els infants, només es consideraran símptomes potencials de COVID-19 quan també hi hagi manifestacions d'altres símptomes.

A més, amb la voluntat d'assegurar la salut de totes les persones que faran ús del centre en el dia a dia, el personal de l'Escola Farigola ha elaborat un pla d'obertura per aquest curs 2020/21.

A partir del dilluns vinent, 14 de setembre, començaran el curs un total de 124 alumnes.

Educació Infantil

En el cas d'Educació Infantil n'hi haurà 27, que es dividiran en dos grups estables de 13 i 14 alumnes respectivament. Els dos grups, que s'anomenaran la Menta i el Romaní, estaran ben definits i controlats perquè en cas d'un contagi el Departament de Salut pugui fer millor un cribatge i determinar quins infants i adults han esdevingut realment un contacte estret. Pel que fa al dia a dia, els dos grups d'Educació Infantil tindran a disposició les 3 aules d'infantil equipades amb propostes educatives diferents i cada setmana aniran rotant d'aula, perquè així puguin gaudir i passar per totes les propostes. A més, el pati petit també comptarà amb propostes educatives.

Un cop el PROCICAT doni permís, les tutores d'Infantil no utilitzaran mascareta, però la resta de mestres que intervinguin amb els infants sí que ho faran amb l'objectiu de poder garantir una traçabilitat en cas de contagi.

Educació Primària

En el cas d'Educació Primària, tots els cursos tindran menys de 20 alumnes, a excepció de 4t, que es dividirà en dos grups estables i controlats per facilitar els cribatges de Salut en cas de contagi.

Els grups estables es podran relacionar entre ells i treballar cooperativament. Pel que fa a l'ús de la mascareta, quan el PROCICAT ho permeti els i les mestres tutors/es d’un grup estable no hauran de dur mascareta amb els seus alumnes, però els mestres especialistes que passen per més d’un grup sí que caldrà que en portin. Amb tot, l’ús de la mascareta al centre es podrà veure afectat si la pandèmia evoluciona i empitjora a nivell municipal.

Entrades i sortides de l'escola

Pel que fa a les entrades i sortides del centre, es faran per tres portes diferents. Els alumnes d’Educació Infantil faran ús de la porta d’Infantil, mentre que Primària entrarà per la porta principal (des de 1r fins a 4t) i pel costat de l'edifici del Polivalent (5è i 6è). A més, aquest curs els infants aniran directament a la seva aula, sense esperar-se a fora i portant mascareta fins a ser dins l’aula.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter