Notícies d'ensenyament a l'Ajuntament de Seva

Les Basseroles: Intercanvi sobre residus amb escoles d'Itàlia

Les Basseroles: Intercanvi sobre residus amb escoles d'Itàlia

Un total de 200 alumnes de set escoles de la Mancomunitat La Plana han participat en un projecte pilot d’intercanvi cultural amb escoles de la regió del Piemont, al nord d’Itàlia.

Els alumnes, d’entre 3r i 6è de primària, han pogut conèixer la gestió de residus que es fa als municipis italians, i explicar-los el sistema de recollida selectiva que fan als seus pobles osonencs.

Els centres que hi han participat són l’escola La Muntanya d’Aiguafreda, l’escola Joan XXIII dels Hostalets de Balenyà, l’escola Les Basseroles de Sant Miquel de Balenyà, les escoles Les Pinediques i Sant Genís i Santa Agnès de Taradell, l’escola El Castell de Tona i l’escola Els Castanyers de Viladrau.

Tant els nens i nenes catalans com els italians van començar el projecte de la mateixa manera, responent uns qüestionaris sobre residus amb les seves famílies. Algunes de les preguntes que se’ls feien eren quines paraules els vénen al cap si pensen amb la paraula “residu”, quants kg de residus de mitjana produeix una persona en un any, de quins materials fan la recollida selectiva, si utilitzen la deixalleria i com s’imaginen els residus en el futur.

Un cop respostos els qüestionaris, es va fer una sessió de treball en què se’n van discutir els resultats. Durant la sessió, els alumnes van veure un vídeo que els havien enviat els seus companys italians, en el qual aquests explicaven la seva experiència. Després els alumnes catalans van elaborar un vídeo com a resposta, destacant els resultats del qüestionari i el sistema de recollida porta a porta que gestiona la Mancomunitat La Plana.

Les escoles participants han valorat l’experiència molt positivament. Els alumnes han tingut l’oportunitat d’aproximar-se a una altra realitat pel que fa a la gestió dels residus, alhora que han refrescat com funciona a casa nostra. Entre altres coses, els nens i nenes s’han adonat que malgrat algunes petites diferències, a un país veí com Itàlia també es vetlla pel reciclatge i pel medi ambient. A més, s’han divertit intentant entendre l’italià.

 

Galeria fotogràfica relacionada amb aquest article

Les Basseroles: Intercanvi sobre residus amb escoles d'Itàlia Les Basseroles: Intercanvi sobre residus amb escoles d'Itàlia

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter