Notícies de medi ambient de l'Ajuntament de Seva

Buidatge de l’antic dipòsit controlat de terres i runes del Pinós

Aquest mes de setembre s’han reiniciat els treballs de buidatge de l’antic dipòsit de terres i runes de la construcció situat al Pinós, sector urbanitzacions a tocar d’Aiguafreda. Es preveu que aquests treballs durin un any i mig i s’enretirin uns 318.000 m3 de runes. La responsabilitat d’aquests treballs s’ha traslladat del Departament de Carreteres a l’Agència Catalana de Residus, l’empresa contractada perfer la direcció d’obres és Tinsa i la contractada per fer el transport dels materials és Tradeinsa, vinculada al dipòsit de runes on es porta, a Castellar del Vallès.

Aquest buidatge, que es va iniciar ja fa gairebé tres anys, quan de fet s’estava en ple procés de restauració, s’emmarca dins d’una situació de perill pels moviments que es produeixen al talús de la muntanya i que afecten directament la C-17. Des del govern de la Generalitat es va prendre la decisió de buidar material per treure pes a aquest talús i es va decretar una situació d’emergència. Fins avui s’han extret unes 200.000 tones i es controlen aquests moviments tant mitjançant aparells situats allà mateix com amb fotografies preses per satèl·lit diàriament.

En aquesta segona fase de buidatge, s’han acordat un seguit de reunions, entre representants de l’Agència Catalana de Residus, dels veïns de Can Garriga, de l’Ajuntament i el Cap d’obres, per controlar que es segueixin els protocols que marca la normativa i minimitzar les molèsties als veïns (pols, sorolls, trànsit de camions...), així com esclarir qualsevol dubte o incidència que pugui sorgir (tipus de material que surt del dipòsit, anàlisi dels vapors que surten per les “xemeneies”...). Aquestes reunions es faran un cop cada dos o tres mesos i són la millor manera per aconseguir que estiguem tots ben informats.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter