Notícies de medi ambient de l'Ajuntament de Seva

Crien tres pollets d’Òlibes a Seva per reduir l’ús de raticides i plaguicides

L’acció s’emmarca dins el projecte de reintroducció, recuperació i conservació de l’òliba.

L’Ajuntament de Seva, en col·laboració amb el Centre de Recuperació de Fauna i la Diputació de Barcelona, sota la supervisió del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha engegat un projecte de reintroducció, recuperació i conservació de l’òliba. Ara fa tres setmanes van arribar al municipi tres cries d’òliba, que viuran dins una caixa niu fins que no estiguin preparades per reintroduir-se al medi natural.

L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar a la població sobre la conservació d’espècies que estan en perill, i alhora, col·laborar en la recuperació i conservació de l’òliba. A més a més, la reintroducció d’aquesta espècie permetrà minimitzar l’aplicació de raticides pel control de plagues, ja que l’òliba pot exercir un control natural de les poblacions de rosegadors.

Aquests tres pollets estaran cuidats per un grup de voluntaris del centre excursionista, que s’encarregarà de donar-los menjar. Dins la caixa niu també hi ha instal·lat una càmera de vídeo que permet fer un seguiment en directe de tot el procés. La càmera permetrà fer un enregistrament de vídeo i obtenir fotografies, així com saber en quin estat es troben els polls en tot moment. D’aquesta manera, també és una eina educativa pels alumnes de l’escola, que podran veure l’evolució dels animals sense interferir en la seva conducta.

Seva és Reserva de la Biosfera pel fet de ser la porta d’entrada del Parc Natural del Montseny. Es troba, per tant, dins l’àrea d’influència del parc. Pel que fa a les òlibes, és molt possible que hi hagi presència en el territori, ja que s’han produït avistaments puntuals, però l’òliba és una espècie en regressió arreu de Catalunya, pel que cal que es faci un esforç per reforçar la població.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter