Notícies de medi ambient de l'Ajuntament de Seva

Seva pren mesures davant l’onada de calor generalitzada

Aquest divendres tots els empadronats al municipi tindran l’entrada gratuïta a la piscina municipal. De la seva banda, la Generalitat ha implementat algunes restriccions en la utilització de maquinària agrícola.

Davant l’onada de calor que es viu aquests dies a tota Catalunya, amb temperatures que s’acosten o superen els 40º, l’Ajuntament de Seva ha decidit permetre a tots els veïns i veïnes del municipi l’entrada gratuïta a la piscina municipal durant aquest divendres. Se’n podran beneficiar totes les persones que estiguin empadronades al poble i l’accés tindrà la única limitació de l’aforament màxim de la instal·lació.

Així mateix, l’Ajuntament de Seva s’acull a les mesures de prevenció per evitar deshidratacions i cops de calor dictades des d’altres instàncies, com ara Protecció Civil. Entre d’altres coses, es recomana que la població segueixi diversos consells d’autoprotecció, com hidratar-se sovint, evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació; que les persones que treballen a l’aire lliure duguin el cap cobert amb gorra i beguin més aigua de l’habitual; evitar fer esport en les hores de més calor; vetllar perquè les persones més vulnerables, com persones amb malalties cròniques, mainada o gent gran, s’hidratin sovint i es mantinguin en llocs climatitzats; no sortir a passejar les mascotes en les hores més caloroses, etc.

De la seva banda, la Conselleria d’Interior ha emès un comunicat prohibint la utilització en les tasques agrícoles de qualsevol tipus de màquina recol·lectora o empacador de palla de cereal mentre es mantinguin activatsel Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) i el Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT). L’incompliment d’aquesta mesura pot donar lloc a sancions i altres responsabilitats que se’n puguin derivar.

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter