Notícies de medi ambient de l'Ajuntament de Seva

Nova franja de seguretat per la Prevenció d'incendis Forestals a l'urbanització del Montanyà

Aquest sistema de seguretat perimetral permet aïllar urbanitzacions que estan en contacte amb el bosc -i els seus edificis i instal·lacions- i protegir-les del foc en cas d’incendi.


L’Ajuntament de Seva, complint amb la normativa d'incendis forestals del Departament d'agricultura, ramaderia, pesca i alimentació de la Generalitat de Catalunya, ha executat una franja de seguretat de 25 metres per la prevenció de risc d'incendis forestals a la urbanització de Montanyà. Es tracta d’una voral que encercla el perímetre delimitat per les cases i els habitatges del barri. Per implantar la franja, s’han hagut d’efectuar treballs d’aclariment sobre l’arbrat i els matolls de l’àrea, així com tasques de neteja i altres operacions de desembossament.


Les franges de protecció perimetral de les urbanitzacions enfront incendis forestals són mesures que serveixen per prevenir incendis i aïllar urbanitzacions, edificis i instal·lacions que es troben en contacte amb el bosc. En aquestes franges s’ha d’eliminar gairebé tot el matoll i tallar part dels arbres per reduir la força dels incendis i dificultar que aquests arribin als habitatges.


L’alcaldessa de Seva, Maria Anna Pineda, destaca la importància d’aquestes franges i emmarca els treballs realitzats en el “compromís de l’Ajuntament amb la prevenció i la lluita contra els incendis forestals”.

 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter