Notícies de medi ambient de l'Ajuntament de Seva

Entra en funcionament el sistema de recollida porta a porta a les urbanitzacions de Seva

Amb la posada en marxa del porta a porta a les urbanitzacions, un sistema ja implantat al nucli de Seva l’any 2005, l’Ajuntament té per objectiu millorar els índexs de recollida selectiva del municipi, que en les àrees on no hi ha porta a porta està per sota del 50%.

L’Ajuntament de Seva, conjuntament amb la Mancomunitat La Plana, ha posat en marxa un nou sistema de recollida de residus porta a porta a les diverses urbanitzacions del municipi. Amb la implantació del porta a porta, que va entrar en funcionament el passat dilluns 11 de novembre, les urbanitzacions de Can Garriga, El Montanyà, El Pinós i Perafita s’han començat a beneficiar d’un servei que al nucli del municipi ja està en marxa, de forma exitosa, des de 2005.

Amb caràcter previ a la posada en marxa del nou servei, l’Ajuntament va organitzar tres reunions informatives amb els veïns i veïnes de les urbanitzacions a fi d’explicar amb detall el funcionament del sistema. Les trobades també van servirper repartirentre les persones assistents el kit de material necessari per fer correctament el porta a porta, consistent en un cubell marró de 25 litres per a la fracció orgànica i d’un cubell beix de 35 litres per a les fraccions d’envasos lleugers, paper i cartró i resta.

Com funciona el nou sistema?

Tots els cubells porten incorporats un xip electrònic que permetrà identificar, per a cada habitatge, els residus que es treuen al carrer. La lectura dels xips es farà per mitjàd’un lector incorporat en els camions de la recollida i uns braçalets que portarà el personal de la Mancomunitat La Plana, que és l’ens encarregat de prestar el servei. Aquest sistema permetrà disposar de tota la informació de recollida en temps real i donar resposta a les incidències amb més rapidesa, així com incorporar mesures per anar optimitzant el sistema sobre la marxa.

La sostenibilitat, una prioritat per a l’Ajuntament

Amb la implantació d’aquest model de recollida de residus, l’Ajuntament de Seva té per objectiu millorar els resultats de la recollida selectiva a les urbanitzacions. I és que fins ara, amb el sistema de contenidors tradicionals, el percentatge de recollida selectiva a les urbanitzacions era només del 46 %, una xifra molt baixa en comparació amb al 84% registrata les àrees del municipi on es duu a terme el porta a porta des de fa ja gairebé 15 anys. A més, el sistema de contenidors sovint degrada el paisatge i l’entorn natural degut al mal ús que en fan algunes persones. Maria Anna Pineda, alcaldessa de Seva, emmarca la generalització del porta a porta a tot el municipi “en la voluntat de l’Ajuntament deconvertir Seva en un municipi capdavanter a la comarca en termes de medi ambient i sostenibilitat”, una aposta que, encara en paraules de l’alcaldessa, “es veurà reflectida al llarg del mandat en diverses accions importants, com ara l’impuls de les energies netes o la millora de la xarxa d’abastiment d’aigua”.

On puc aconseguir el kit de reciclatge?

La Mancomunitat La Plana posa a disposició dels veïns i veïnes que no hagin pogut assistir a les reunions informatives el material necessari per poder fer la recollida selectiva de forma efectiva. Les persones que hi estiguin interessades s’hi poden posar en contacte a través del telèfon 93 812 41 67 (ext. 5).

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter