Notícies d'obres i urbanisme de l'Ajuntament de Seva

Es pacificarà el trànsit al carrer Bonaire

L’Ajuntament continua treballant en un projecte per reduir la velocitat dels vehicles a l’entrada al municipi per la carretera d’El Brull.

L’excés de velocitat en aquest punt ha estat una de les problemàtiques més recorrents darrerament i el consistori i vol posar fi. Per aquest motiu, s’està acabant de redactar un projecte de rotonda a la confluència entre la carretera d’El Brull amb les rondes. El projecte, previst per a llarg termini, està molt avançat i se seguirà perfilant durant aquest any 2020. L’execució del mateix es farà al llarg d’aquesta legislatura, previsiblement entre el 2021 i 2022. Tot i així, s’està valorant aplicar altres mesures a curt termini, com per exemple la col·locació d’un reductor de velocitat.

Segons el regidor de Seguretat, Xavier Rierola, la idea de l'Ajuntament és portar-ho a terme, però al tractar-se d’una carretera cal gestionar tot el projecte amb la Generalitat de Catalunya, que hauria de facilitar el permís i llicència.

La Generalitat aprova les bases dels préstecs per rehabilitació d'habitatges

La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les bases per accedir a la línia de préstecs per a la rehabilitació d’habitatges.

Entre les actuacions protegibles, hi ha les obres per a la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, entenent com a tals, entre d'altres, les que afecten a l'envolupant de l'edifici, tant a la seva part massissa com a les seves obertures, i que comportin actuacions d'aïllament tèrmic i/o acústic que han d'aconseguir reduir la demanda energètica anual global de calefacció i refrigeració referida a la certificació energètica, sobre la situació prèvia a l'actuació, les instal·lacions d'energies renovables i les d'adequació funcional i tecnològica.

Per a qualsevol dubte heu de dirigir-vos a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

S’instal·la nou mobiliari urbà a diversos carrers de Seva

Durant aquest estiu, l’Ajuntament de Seva ha decidit procedir a la instal·lació de nou mobiliari urbà en certes zones del poble on s’han detectat mancances.

En aquest sentit, s’ha comprat el material necessari i s’han col·locat nous bancs i papereres a diversos carrers. Aquest mobiliari permetrà mantenir més nets els carrers i facilitar noves zones on seure.

Millores en el cementiri de Seva

S’han pintat els nínxols buits i s’ha arreglat la teulada.

L’Ajuntament de Seva ha realitzat diverses millores en el cementiri municipal en els últims mesos. Aquestes han consistit a repintar de nou els nínxols buits de color blanc, ja que estaven negres i tenien verdet. També s’ha procedit a netejar les canaletes i s’han canviat totes les teules de la teulada que estaven trencades per unes de noves.

Aquestes millores fan referència a tasques de manteniment que s’han de realitzar periòdicament. A banda, durant el mes d’octubre, es procedirà a col·locar un reg automàtic entre la part que separa el cementiri nou i el vell.

 

L’Ajuntament adequa diverses zones del municipi amb l’objectiu de millorar la seva accessibilitat

S’ha condicionat una de les voreres del passeig Rafael de Casanovas per tal que les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que circulin amb un cotxet d’infants no tinguin dificultats per transitar

L’Ajuntament de Seva continua treballant per millorar la via pública del municipi. En aquesta ocasió, el consistori ha adequat una de les voreres del passeig Rafael de Casanovas, 7, concretament aquella que fa cantonada amb el carrer Campanar. L’actuació, amb una longitud de 150 metres, té com a objectiu fer més amable, accessible i eficient aquesta zona del municipi per tal que les persones amb mobilitat reduïda o aquelles que circulin amb cotxets d’infants no tinguin cap mena de dificultats per transitar.

L’execució de la urbanització pren especial importància amb la posada en servei del nou emplaçament del CAP dins del nou àmbit urbanístic de l’illa sociosanitària en el nucli urbà de Seva, a la vegada que millora la comunicació dels vianants entre el carrer Font dels Sors i la plaça de la Creu. D’aquesta manera, la nova vorera millora l’accés no només als nous consultoris sinó també a la llar d’infants El Bressol i als pisos socials de Can Manyosa.

 

voreres voreres3

Nova senyalització viària a la carretera que va des de la urbanització d'El Montanyà fins a la urbanització del Pinós

Els treballs han consistit a pintar les línies per delimitar els carrils i els vorals

La senyalització viària horitzontal en les vies públiques és, juntament amb la senyalització vertical, una ajuda pels conductors i conductores i un dels factors més importants que incideixen sobre la seguretat viària. En aquest sentit, l'Ajuntament de Seva ha dotat d'una nova senyalització viària horitzontal la carretera que va des de la urbanització d'El Montanyà  fins a la urbanització del Pinós, amb l'objectiu de dotar la zona d'una major seguretat, eficiència i comoditat de la circulació. Els treballs han consistit a pintar les línies per delimitar els carrils i els vorals.

Aquests treballs de millora de seguretat s'han realitzat ja que anteriorment la carretera no comptava amb aquestes marques viàries, fet que produïa que davant de situacions meteorològiques adverses, com boira espessa o pluja intensa, no es pogués veure correctament la carretera.

 

 0c859fca 15ce 4eaf a075 83bfd0c58878   0b0c8fd4 1edd 43ad b9f7 adaca498113f

L'Ajuntament instal·la una barana de seguretat al carrer de Dalt

A la vegada serveix per millorar la imatge de la zona gràcies als seus elements decoratius

L'Ajuntament de Seva continua amb els treballs de millora al municipi per tal de dotar la vila amb un major nombre d'elements de seguretat. Recentment s’ha col·locat una barana de forja amb elements decoratius i amb pilars d’obra revestits amb pedra de Seva, en una zona del carrer de Dalt, exactament on es troben els pisos socials. L'objectiu és donar una major seguretat al mur que hi ha en aquesta zona, així com millorar la seva estètica.

Tot plegat fa que aquest espai esdevingui una zona de passeig més segura.

 

IMG 1857

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: de dilluns a divendres 9h a 14h. Dilluns i dijous de 15,30h a 19h

-Juliol: de 9h a 14h. dilluns a divendres de 15,30h a 19h

-Agost: de dilluns a divendres 9 a 14h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter