Notícies de TIC i Comunicació de l'Ajuntament de Seva

Seva proposa un desembre ple d’activitats per gaudir de les festes!

Durant aquest mes tindran lloc al municipi diverses activitats culturals, a més de la tradicional representació dels pastorets de l’Escola Farigola, la Pujada del Pessebre, la Quina de Nadal, el Parc de Nadal i la festa de Cap d’Any.

Amb l’arribada del fred i de les festes nadalenques, l’Ajuntament de Seva ha programat diverses activitats per tal que grans i petits puguin gaudir plegats. El gran gruix de les activitats tindrà relació directa amb el Nadal, però també s’han previst actes culturals a fi de complementar una oferta que, gràcies a les diferents propostes plantejades, es presenta molt completa i diversa.

Pel que fa a les activitats pròpies i genuïnes del Nadal, Seva viurà la tradicional representació dels pastorets de l’Escola Farigola, la Pujada del Pessebre, la Quina de Nadal, el Parc de Nadal i la festa de Cap d’Any.I en relació a l’oferta de caire cultural, hi haurà concerts de versions, el teatre Llàgrimes d’Europa o la tarda de jocs de taula. A més, l’activitat regular a la Sala Polivalent no s’atura i hi podrem seguirtrobant balls de saló, tallers de genealogia o audicions de música clàssica, entre d’altres.

Des de l’Ajuntament es convida tots els veïns i veïnes del municipi a deixar-se emportar per l’esperit nadalenc, que convida a sortir de casa i gaudir de la companyia d’amics i familiars, tot participant en la variada programació organitzada, que està adreçada a tots els públics.

Ja pots consultar la revista Seva.cat de setembre-octubre 2019

Ja està disponible la 22 edició de la revista d'informació municipal de Seva. Un cop més, la publicació ofereix als veïns i veïnes una aproximació amena i completa als principals esdeveniments del municipi, les actuacions més destacades de l'Ajuntament dels darrers mesos i, en aquesta edició, informació especial sobre el nou consistori. Clica aquí per descarregar-la. 

 

Nova convocatòria per demanar ajuts a l’escolarització i a les activitats esportives del municipi

El període de sol·licituds estarà obert des de l’11 de març fins al 17 de maig. Pots consultar els requisits en aquest enllaç

La Mancomunitat La Plana obre el dilluns 11 de març la convocatòria de beques escolars i esportives amb l’objectiu de facilitar el pagament de totes aquelles despeses escolars pel curs 2019-2020 i apropar i facilitar l’accés a les activitats esportives extraescolars.

Pel que fa a les beques per a l’escolarització, els infants i joves nascuts entre els anys 2003 i 2016 i empadronats al municipi de Seva-Sant Miquel de Balenyà poden sol·licitar aquesta beca que cobreix llibres, material escolar i sortides curriculars pel curs 2019-2020. L’objectiu és facilitar el pagament de les despeses escolar dels nens i nenes que cursaran entre P3 i 4t d’ESO i que, per diferents motius socioeconòmics, tenen dificultats per gaudir de l’etapa educativa amb normalitat.

En el cas de les beques per a activitats esportives, els requisits són que els infants i joves hagin nascut entre el 2002 i el 2016 i que estiguin empadronats a Seva-Sant Miquel de Balenyà. L’objectiu d’aquest ajut és apropar i facilitar l’accés a les activitats esportives extraescolars que s’ofereixen en l’àmbit municipal a tots els infants i joves que tenen dificultats socioeconòmiques.

El període per demanar les beques romandrà obert fins al 17 de maig. Per a poder optar a aquesta beca s’ha de completar una sol·licitud que es troba a www.mancoplana.cat i demanar hora per l’educador/a social a l’Àrea Social de la Mancomunitat (93 812 54 45), de dilluns a divendres de 9 a 14h i de dilluns a dijous de 15 a 17h. Pots consultar tota la documentació necessària a adjuntar en la sol·licitud en aquest enllaç.

 

cartell Beques Escolarització 2019 20 cartell Beques Esportives curs 2019 20

Vine als nous tallers d’Alfabetització digital i al Club de feina!

Les dues activitats, de caràcter gratuït, es faran al Flik Flak-Punt Jove d’Els Hostalets de Balenyà a partir del 5 de març

L’objectiu és millorar els coneixements d’informàtica i oferir un espai destinat a la recerca activa de feina amb equipaments informàtics

El dimarts 5 de març s’inicien als Hostalets de Balenyà els tallers d’Alfabetització digital, dirigits a persones usuàries del Servei Local d’Ocupació de la Mancomunitat La Plana que vulguin millorar els seus coneixements d’informàtica. Aquests tallers estan enfocats a millorar les competències digitals de les persones participants amb l’objectiu que siguin autònomes en la recerca de feina on-line. Es realitzaran cada dimarts, de 9.30 a 11.30h, al Flik Flak-Punt Jove d’Els Hostalets de Balenyà.

Seguidament, de 12 a 14h i en el mateix espai, es reactiva el Club de Feina, que passa a tenir també una periodicitat setmanal. Aquest és un espai destinat a persones en recerca activa de feina, que ofereix equipaments informàtics i accés a informació i documentació específica relacionada amb el mercat de treball.

Els tallers d’Alfabetització Digital i el Club de Feina són activitats gratuïtes per a les que no cal inscripció prèvia. Són obertes a totes les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació de la Mancomunitat La Plana.

Aquesta acció està organitzada pel Servei de Desenvolupament Local de la Mancomunitat La Plana amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 938 12 54 45 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Club Feina Balenyà 2019 imatge alfabetització digital imatge

 

Arriba a Seva l’APP de notificació  d’incidències ‘Línia Verda’ 

A través de l’aplicació gratuïta per a mòbils ‘Línia verda’, els  veïns i veïnes de Seva podran col·laborar amb l’Ajuntament  per notificar  les incidències que  detectin al poble: un arbre que talla el pas, un banc trencat o  un carrer inundat o un fanal fos, entre altres.  Amb uns senzills passos,  la comunicació arribarà directament al responsable municipal de l’àrea corresponent i, un cop fetes les gestions necessàries, l’usuari rebrà una notificació per informar de l’estat de  la  incidència. A més, amb aquesta APP  els sevadans i sevenques  podran  fer tota mena de consultes relacionades  amb el medi ambient. També  disposaran  d’informació  de l’Ajuntament com notícies, alertes i punts d’interès.

Com funciona ‘Línia Verda’? 
A través del menú desplegable de l’APP, l’usuari  o usuària  haurà de  seleccionar el municipi i,  a continuació, notificar la seva incidència o realitzar la seva consulta.  En el cas de la incidència,  serà necessari  triar  la tipologia i indicar-ne  la zona.  A posteriori, la  persona haurà de fer una fotografia i descriure  el problema. Automàticament serà enviada als responsables municipals de l’àrea corresponent.  

 

37c497ce ed76 4da4 8e68 dfd0448be75e

Tota la informació, a Telegram!

La Generalitat de Catalunya ofereix a la ciutadania diverses eines de missatgeria instantània per rebre notícies; trobar farmàcies, comissaries o centres mèdics; o demanar informació a través de missatges

La Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat de Catalunya posa a disposició de la ciutadania diverses eines de missatgeria instantània que funcionen a través de l’aplicació de Telegram:

  • El canal gencat en què es difonen notícies, continguts i informacions d’alt valor de servei i que us poden resultar d’interès. El canal es va posar en marxa el 2016 i, així, la Generalitat es va convertir en la primera institució pública que disposava d’aquesta eina, tal com fan també alguns mitjans de comunicació, partits polítics i empreses. Trobareu la informació més útil i fresca al canal (https://t.me/gencat).
  • El servei de consultes 012, que funciona com a complement d’atenció telefònica a través de missatgeria instantània.
  • El gencatBOT envia cada dos divendres tres històries en què l’usuari interactua amb l’aplicació. Una nova manera d’informar dels serveis i de l’actualitat de la Generalitat dialogant i a partir dels interessos de cadascú (https://t.me/gencatbot).
  • Amb el bot@equipamentsbot es poden localitzar, a través de la geolocalització, centres sanitaris, farmàcies i comissaries de Mossos d’Esquadra.

Per descarregar l’aplicació de Telegram, cal anar al market del sistema operatiu del vostre mòbil: Android (Google Play) o iOS (Apple Store).

 

20160517 telegram canal

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter