Passejades

Passejades a Seva

 

EL PONT D'EN GATUS O DEL MOLÍ DEL SORS

Dues hores de camí, amb uns 7'8 quilòmetres, que ens porta per petites pastures, pollancredes i rouredes joves.

L'aigua és un dels elements fonamentals a l'hora de modelar el paisatge i en aquest recorregut ho podem comprovar d'una manera destacada. Camí vora el Mas de Figarolas i la Serra de Fontanelles, que passa també pel polígon de l'entrada est del municipi, una mostra clara dels nous oficis de l'època postindustrial. 

Terra vermella a la Riera de Valldeoriola i pedra grisa treballada per l'aigua creant un feréstec congost que amaga el riu Gurri de camí cap a la Plana. Aquest indret de Seva fa honor al seu nom derivat del de selva o lloc emboscat. Recorrem camins del GR-2, pinedes de pi roig fins el Pont d'en Gatus o del Molí del Sors. Un racó encisador, especialment recomanable els dies clars, després de les pluges. La masia de Can Calvet i els majestuosos arbres de Can Vives ens mostren la cara més amable de la intervenció de l'home a la natura. 

 

LA BELLIDA I ELS ROURES

Es tracta d'un camí curt. Una hora per observar els vorals i el nucli de municipi, amb arribada o sortida des del passeig de la font del Sors.

El nucli s'endevina des de lluny gràcies a l'altíssim campanar del segle XII, de l'església romànica del municipi, l'edifici més remarcable de la població al segle XI. Les cases del casc antic, estan curosament restaurades formant un conjunt harmònic, de pedra vermella característica de les rodalies, conservant i lluint finestres neogòtiques, claus de volta i dintells que ens recorden la seva història.

La Serreta abans un barri apartat i ara integrat en el nucli urbà, després la creu de terme i un nou raval dels Roures, amb bons serveis d'oci i d'hospedatge. Un suau camí per la roureda clapissada de verda gespa, ens retorna pels replans als carrer de migdia, on s'hi troben les noves instal·alcions culturals. Continuem cap a llevant, per tornar a la font dels Sors, tot passejant al voltant d'habitatge amb jardins i patis molt ben cuidats que ens recorda la cara més residencial de la població.

 

SANTA MADRONA I MENHIR DE PERAFITA

Passejada de 6,7 km fins a la capelleta rural de Santa Madrona i el Menhir de Perafita.

Punt de sortida

Km 6'7 de l'itinerari T5

La capella és en aquest mateix punt quilomètric.

Santa Madrona

Aquesta capelleta rural, erigida probablement a finals del segle XVII, fou restaurada a principis dels anys 90, durant la construcció del Club de Camp Perafita. Antigament, els feligresos, sobretot de Centelles, invocaven Santa Madrona contra la sequera.

Menhir de Perafita

Perafita és el nom de la masia pròxima. El nom prové del menhir que hi ha clavat davant de Santa Madrona, i que cal considerar com un autèntic megàlit.
Segons conta la llegenda, un dia que Santa Madrona es dirigia a Seva amb el menhir al cap, per tal d'ajudar a erigir el nou campanar, es creuà amb un home que l'informà de la finalització de les obres. En sentir la notícia, Santa Madrona llençà el roc a terra i quedà clavat en la posició.

Mapa de la passejada cap a Santa Madrona i el Menhir de Perafita

 

 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns i Dijous de 15,30h a 19h.

-Juliol: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h. Dilluns de 15,30h a 19h.

-Agost: De Dilluns a Divendres de 9h a 14h.

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

guardiamunicipal@seva.cat

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter