17 de maig, Dia internacional contra la LGTBI-fòbia

Dimarts, 10 de maig de 2022 a les 00:00

El proper dia 17 de maig, farà 32 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. Fins aleshores es considerava una malaltia que tenia cura i que s’havia de tractar.

En commemoració d’aquesta efemèride cada any es celebra aquesta data per reflexionar i denunciar les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Des del programa d’Igualtat de la Mancomunitat La Plana i l'Ajuntament de Seva ens sumem a la iniciativa comarcal a partir d’una campanya per reflexionar i donar a conèixer les diverses formes de discriminació que viuen les persones LGTBI a la nostra societat.

Cada dia i durant una setmana, des del dimecres 11 fins el mateix dimarts dia 17 de maig es farà difusió a través de les xarxes socials d’una de les diverses formes de discriminació, començant per la lesbofòbia i seguint amb la la gaifòbia, la bifòbia, la transfòbia, la interfòbia, la acefòbia i finalment la LGTBI-fòbia.

La idea de la campanya és visualitzar les diverses fòbies entorn la diversitat i denunciar el rebuig que viuen moltes persones per tenir relacions afectivo-sexuals, diversitats familiars, identitats i/o expressions de gènere diferents de la norma establerta socialment.

Darrera actualització: 10.05.2022 | 12:52