Aquest dissabte comença la prova pilot del Bus que anirà de Seva al Montseny

Dimecres, 6 de d’octubre de 2021 a les 00:00

Nova línia en proves de bus llançadora fins al Montseny des de Seva a partir d'aquest dissabte i fins al 7 de novembre.

A partir d’aquest dissabte, 9 d’octubre, la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat posen en servei tres noves línies del Bus Parc per accedir al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, dues des del vessant osonenc i la tercera des del vessant sud del Vallès Oriental. Es tracta d’una prova pilot que estarà en servei tots els dissabtes, diumenges i festius fins al 7 de novembre.

 

Els tres nous servies regulars s’han presentat aquest dimarts, a Seva, en un acte que hi han participat el diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, la directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Mercè Rius, el director del Parc Natural del Montseny, Lluís Martínez, i l’alcalde accidental de Seva, Pol Barnils.

 

A la presentació, l’alcalde accidental de Seva, Pol Barnils, va manifestar que poder disposar d’un servei de transport públic els caps de setmana, és una bona manera d’evitar que es produeixin aglomeracions de vehicles particulars en molts indrets del Parc, i que dificulten moltes vegades, l’activitat normal de les persones que hi viuen. «Aquesta és una mesura de gran ajuda per a tots els municipis del Montseny, que desitgem que després de la prova pilot, es converteixi en definitiva».Les noves línies estan operades per l’empresa Sagalés, concessionària de les línies, i formen part d’una prova pilot per avaluar-ne el seu ús amb l’objectiu d’oferir un servei de transport públic per a tots els usuaris i poder accedir al Parc Natural sense necessitat de vehicle particular.

Les tres noves línies que es posen en funcionament són la de Vic / Sant Miquel de Balenyà a Collformic, passant per l’estació de Balenyà (Sant Miquel de Balenyà), Seva i el Brull; una segona de Vic a Viladrau, passant també per Tona, l’estació de Balenyà i Seva, i la tercera de l’estació de Palautordera R2 Nord al poble de Montseny per Santa Maria de Palautordera.

La línia de Vic / Sant Miquel de Balenyà a Collformic,  té una freqüència de set serveis diaris amb una primera sortida les 7.20 h des de l’estació d’autobusos de Vic i les següents, fins a les a les 17.00 h, des de Sant Miquel de Balenyà. La darrera sortida des de Collformic és a les 18.00 h amb arribada a l’estació d’autobusos de Vic a les 18.55 h.

Les tres línies ofereixen bitllets senzills, vàlids per a tot el dia i que permeten pujar i baixar de l’autobús tantes vegades com l’usuari desitgi, així com bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM de Barcelona i que permeten el transbordament tren-bus, ja que les línies tenen parada ens estacions de tren (Balenyà R3 i Palautordera R2 Nord) i faciliten que més visitants puguin arribar des de casa en transport públic.

El servei del Bus Parc es finança entre la Diputació de Barcelona i el Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, portant cada administració el 50% del cost.

En aquest altra enllaç podeu trobar més informació, com els horaris o preus: https://parcs.diba.cat/web/montseny/bus-parc

 

Darrera actualització: 06.10.2021 | 13:31

Imatges

Bus al montseny Bus al montseny