El 10 d'abril, nova campanya de donació de sang!

Dijous, 31 de de març de 2022 a les 00:00

Les reserves de sang, més baixes del que és habitual en aquestes dates; les reserves de sang actuals només arriben a les necessitats dels propers 5 dies.  

Seva acollirà una nova campanya de donació de sang el proper diumenge 10 d’abril a La Polivalent. Les persones que vulguin col·laborar amb les donacions de sang podran apropar-s'hi entre les 10 i les 14 hores. Recordem, però, que cal reservar cita prèvia a través de la web donarsang.gencat.cat per evitar acumulacions i facilitar l’entrada i sortida de donants.

Les persones que hagin patit la Covid-19 podran donar sang únicament si han passat 14 dies des del primer símptoma. Aquells que hagin estat vacunats el mateix dia, poden donar sang sempre que es trobin bé i no presentin efectes secundaris.

Calen nous donants

Actualment, els hospitals estan augmentant la seva activitat a un ritme molt superior respecte les donacions de sang. Avui hi ha sang per les necessitats pels pròxims 5 dies mentre que l’ideal seria tenir-ne pels pròxims 8 o 9 dies. El tancament de centres com universitats, escoles o el teletreball han provocat que hi hagi menys visibilitat al voltant de les jornades de donació i caigui en picat el nombre de persones que venen a donar sang per primera vegada.

Si en un any normal, més de 30.000 persones comencen a donar sang, aquests 2020 i 2021 han estat poc més de la meitat de donants. L’any passat, a Selva van donar sang 125 persones i calen més donants per cobrir les necessitats dels centres sanitaris, especialment els grups 0 i A negatiu. El Banc de Sang us anima a tots/es a participar en la campanya de donació i així poder elevar les reserves.

Qui pot donar sang? 

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les condicions bàsiques següents:

  • Tenir entre 18 i 70 anys
  • Pesar 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, no estar embarassada

Us esperem el proper diumenge 10 d’abril a La Polivalent a partir de les 10h! 

Darrera actualització: 31.03.2022 | 09:09