En marxa el projecte del voral de l’avinguda Onze de Setembre

Dijous, 19 de de maig de 2022 a les 00:00

La urbanització de la vorera en direcció Viladrau servirà per dotar de més seguretat als veïns i veïnes; especialment, els que viuen entre els carrers Vicenç Ibáñez i carrer Nord.

El projecte d’urbanització d’una part de l’avinguda Onze de Setembre continua avançant. En la legislatura actual, l’equip de govern ha impulsat un projecte per posar fi a la problemàtica que pateixen els veïns i veïnes que viuen a la banda nord de l’avinguda Onze de Setembre, entre els carrers Vicenç Ibáñez i carrer Nord. L’objectiu és millorar l’accés a les voreres d’aquest tram perquè es tracta d’una zona que compta amb habitatges, però que no disposa de vorera, pel que es vol augmentar la seguretat dels veïns i veïnes a l'entrar i sortir de casa.

El projecte ja està definit i actualment ja s’han produït dues reunions amb veïns i veïnes. La primera, per copsar la seva opinió de les propostes d’arranjaments; i la segona, feta aquest passat 20 d’abril a Cal Pastor, en què els tècnics encarregats de definir el projecte van poder detallar-lo en més profunditat.

Està previst que els treballs comencin després d'aquest mateix estiu.

La part que es pretén millorar és principalment la banda nord direcció Viladrau, tot i que també es preveu realitzar millores d’accessibilitat a la banda sud.

En concret, es definirà una vorera de 2 metres d'ample i l'acabat serà amb pedra d'Alcover. La urbanització d’aquesta vorera planteja grans escocells enjardinats, però mantenint els actuals plataners i col·locant gespa amb l'objectiu de donarà frescor a l'entorn i, a la vegada, continuïtat a la vida de l'arbrat.

Aquest projecte servirà per donar més seguretat a tots els veïns i veïnes amb habitatge als carrers Vicenç Ibáñez i Nord

Més enllà de la vorera, també es milloraran les cruïlles perquè els vianants tinguin protecció davant dels vehicles en l'encreuament dels carrers.

Finalment, el projecte també preveu millorar serveis i fer previsió per soterrar les línies d’electricitat i telefonia.

La segona reunió amb els veïns i veïnes, celebrada el 20 d’abril, també va permetre donar una primera idea als veïns de quant pujaran les contribucions especials. Recordem que l’equip de govern va decidir que en aquesta legislatura l’Ajuntament faria una aportació del 50% en el cas d’obres i millores en carrers i places principals.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 08:55