Finalització de la nova EBAR dels roures

Dimarts, 9 de novembre de 2021 a les 00:00

L'antiga estació de bombament d'aigües residuals havia acabat ja la seva vida útil i amb la seva modernització es millorarà la detecció d'abocaments incontrolats.
 

D'acord amb la voluntat municipal de millora en el sistema de sanejament, enguany s’ha procedit a la modernització de l’estació de bombament d’aigües residuals del sector dels Roures.

La finalitat d’aquesta instal·lació, era i continuarà sent, la de bombar les aigües residuals del sector del Roures fins a connectar amb el col·lector general, que per gravetat transporta les aigües residuals a la estació depuradora del municipi. 

L’antiga instal·lació havia superat la seva vida útil especialment pel que fa als equips de bombeig, així com també presentava dificultats a l’hora d’incorporar tecnologies actuals de control de les aigües residuals, i sistemes d’avisos en cas de funcionaments anòmals dels bombeigs. Actualment qualsevol anomalia en el bombeig es traduïa amb una obstrucció del sistema, i evitar els abocaments incontrolats en cas que no es detectessin al moment requeria d'una presència constant de personal municipal per tal de realitzar-ne el control.

L’actual estació de bombament s'ha realitzat d’acord amb les normatives actuals i incorpora les darreres innovacions tecnològiques. S’ha construït amb materials duradors i resistents als ambients corrosius, d’acord amb les aigües a tractar. S’ha instal·lat un sistema de separació d’elements que puguin presentar un perill d’obstrucció del sistema de bombeig així com dels col·lectors.

També s’ha optat per la instal·lació de tecnologia actual com pugui ser un sistema d’alarmes centralitzats als telèfons d’emergència municipals, així com bombes de baix consum, dimensionades d’acord amb els cabals reals de bombeig.

Per altra banda, a l’hora de dissenyar el pou, s’ha tingut en compte poder rebre les aigües residuals del barri de la Roqueta, d’acord amb la voluntat de millora del clavegueram d’aquest sector.
D’aquesta forma, amb la modernització de la instal·lació pretenem evitar abocaments incontrolats de les aigües residuals, així com un estalvi energètic i de personal, tan prioritaris en els moments que estem actualment. 

Darrera actualització: 08.11.2021 | 16:13