Hi haurà bus cap a l'IES de Tona

Dimecres, 1 de de setembre de 2021 a les 00:00

En els darrers anys, el servei de transport escolar obligatori que ofereix el Servei d’Educació del Consell Comarcal d’Osona només podia ser emprat per l’alumnat d’ESO de Seva que estava inscrit a l’IES de Taradell i procedien de l’Escola Farigola. No obstant, enguany s’ha ampliat l’oferta i també rebran aquest servei aquells alumnes que van a l’IES de Tona i han cursat els seus estudis de Primària a l’Escola Basseroles.

El Consell Comarcal d’Osona gestiona el servei de transport escolar per delegació de competències de la Generalitat de Catalunya. Per a cada nou curs escolar i amb la finalitat de poder oferir aquest servei, el Departament d’Educació aporta part del finançament necessari.

El servei de transport escolar en la modalitat obligatòria i gratuïta s’adreça a l’alumnat que, a proposta dels Serveis Territorials d’Educació, ha d’escolaritzar-se fora del seu municipi de residència. Així mateix, el servei en modalitat no obligatòria i subjecte al pagament de preu públic s’adreça a determinat alumnat d’ensenyaments obligatoris que s’ha de desplaçar a centres docents del mateix municipi, però distants del seu lloc de residència. En aquesta segona modalitat, el servei és prestat en funció de les consignacions pressupostàries existents i de factors que es recullen a les Disposicions de gestió del servei no obligatori que complementen el Reglament i que s’actualitzen per a cada nou curs escolar.

Així, com a novetat, enguany els alumnes que hagin cursat sisè de Primària a l'Escola Basseroles, en el moment de fer la sol· licitud de transport a l'IES de Tona, podran seleccionar la ruta i la parada de Seva. Pel que fa a l'alumnat que ja està fent servir el servei de transport, haurà de fer la renovació.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Seva, Núria Busquets ha comentat que “aquesta és una reclamació justa per igualar les oportunitats d’estudi de tots els alumnes, sigui quina sigui la seva escolarització de Primària i el lloc de residència”.

Darrera actualització: 31.08.2021 | 13:24