La Mancomunitat amplia la campanya “A cegues no mola”

Dijous, 1 de juliol de 2021 a les 00:00

En el marc del 28 de juny, Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI+, s'ha incorporat les violències LGTBI-fòbiques a la campanya.

La Mancomunitat ha incorporat les violències LGTBI-fòbiques a la campanya A cegues no mola, que va començar l'any 2016 per sensibilitzar els i les joves, i la població en general, sobre el consum i la prevenció de conductes abusives i masclistes en contextos d’oci. Aquest afegit s'ha produit en el marc del 28-J, el Dia de l'Orgull LGTBIQ+.

Des dels Programes d’igualtat i Joventut de la Mancomunitat, que treballen fa anys amb aquesta campanya, s’ha detectat la necessitat d’ampliar-la abordant les violències i discriminacions cap aquest col·lectiu de joves. Des d’un inici, s’han implicat persones joves LGTBI+ realitzant un treball de camp amb l’objectiu de conèixer de primera mà la realitat d’aquestes joves de la comarca d’Osona. A les enquestes hi van participar 80 persones de 12 a 29 anys, essent el grup de 19 a 25 anys el més participatiu, amb un 46% del total d’enquestes recollides.

Els tres àmbits que les persones detecten com a més hostils perquè han estat assetjades o han rebut violència són a la pròpia llar (86,4%), l’espai públic (75,4%)  i l’espai d’oci o festiu (72,1%). Pel que fa a espais, els joves LGTBI+ consideren que els espais més segurs són entre les amistats i les xarxes socials. Les persones trans i no binàries, en comparació amb la resta d’enquestades, manifesten haver patit més violència, assetjament i hostilitat. 

Per ampliar la campanya amb perspectiva LGTBI+, s'han creat 3 nous pòsters que interpel·len a la persona jove LGTBI+, a la persona LGTBI-fòbica i a l’entorn.

Darrera actualització: 01.07.2021 | 15:08

Imatges

La Mancomunitat amplia la campanya “A cegues no mola” La Mancomunitat amplia la campanya “A cegues no mola”