Les dates claus per fer la preinscripció escolar

Dissabte, 4 de març de 2023 a les 00:00

Les sol·licituds es poden presentar del 6 al 20 de març.

Un cop passat el període de portes obertes, arriba la preinscripció de les criatures a l'Escola Farigola i l'Escola Bressol. Les dates per realitzar el tràmit són les mateixes pels nivells d’educació infantil i primària, és a dir, de 3 a 6 anys i de 6 a 12 anys, respectivament. A principis de març, cada centre educatiu publicarà les places disponibles per cada curs, i del 6 al 20 de març, es podran presentar les sol·licituds.  

El 21 de març es farà pública la llista de puntuació provisional, ordenada alfabèticament. Les primeres setmanes de maig es podran fer reclamacions i finalment, les places ordenades per puntuació sortiran el dia 11 de juny.

Els estudiants que no hagin accedit a cap centre sol·licitat, podran tornar a formular la petició segons les places que quedin lliures. I finalment, el 12 de juny es publicarà la llista definitiva d’alumnat admès i els que estan en espera. Les matrícules es faran entre el 20 i el 28 de juny. 

En el cas de la preinscripció a l’escola bressol, la presentació de sol·licituds es farà del 8 al 19 de maig. El primer dia de juny es publicarà la llista de puntuació provisional i fins al dia 8 es podran presentar reclamacions. I finalment, el 15 de juny es faran públiques les llistes d’admissió i d’espera. La matriculació es farà entre el 16 i el 22 de juny. 

Documentació 

Tot el tràmit es fa de manera telemàtica, per tant, cal tenir escanejats i descarregats en el dispositiu electrònic que s’utilitzi tots els documents necessaris per fer la sol·licitud. Caldrà un certificat electrònic de la inscripció de naixement, el llibre de família o qualsevol altre document relatiu a la filiació. En cas que l’alumne estigui en situació d’acollida, serà necessari una resolució d’acolliment del Departament de Drets Socials. 

També s’haurà de tenir disponible el DNI o NIE del pare, mare o tutor legal. Si la persona és estrangera, haurà d’acreditar el passaport. I si és estrangera d’un país de la Unió Europea, haurà de ser el document d’identitat del país d’origen. De forma excepcional, es podrà acreditar només amb el llibre de família i el NIE, però serà decisió particular de la direcció de cada centre. 

Altres documents necessaris per fer constar els criteris de prioritat són el justificant de proximitat del domicili habitual a l’escola a través del padró o d’un volant de convivència; de proximitat del lloc de treball dels pares o tutors a través d’un contracte laboral, o de la renda garantida de ciutadania. Pels criteris complementaris també caldrà acreditar que l’alumne forma part d’una família nombrosa o monoparental, que ha nascut en un part múltiple, que està en situació d’acollida familiar, que un membre de la unitat familiar té discapacitat o que disposa de la condició de víctima de la violència de gènere o de terrorisme. 

Per a més informació, podeu entrar al web de la Generalitat de Catalunya. Enguany, el Departament d’Educació ha creat un pòdcast per poder coneix a través de l’àudio totes les fases de la preinscripció. 

 

Dates de la preinscripció del curs 2023-2024

Educació de 0-3 anys

Presentació de sol·licituds: del 8 al 19 de maig

Educació infantil (3-6 anys) 

Presentació de sol·licituds:

  • Educació infantil (3-6 anys) i educació primària: del 6 al 20 de març
  • Educació secundària obligatòria: del 8 al 20 de març

Matrícula:

  • Educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria: del 20 al 28 de juny

Batxillerat

Presentació de sol·licituds: del 20 al 26 d'abril

Matrícula: del 22 de juny al 3 de juliol

Cicles de formació professional de grau mitjà

Presentació de sol·licituds:

  • Alumnat amb continuïtat d’escolarització: del 12 al 18 d'abril
  • Resta d'alumnat: del 9 al 15 de maig

Matrícula dels participants en els dos processos: del 3 al 7 de juliol

Cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà

Presentació de sol·licituds: del 12 al 18 d'abril i del 9 al 15 de maig

Matrícula: del 30 de juny al 7 de juliol

Cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior

Presentació de sol·licituds: del 26 de maig a l'1 de juny

Matrícula: del 19 al 24 de juliol

Darrera actualització: 04.03.2023 | 22:57