S’entreguen a veïns i veïnes de Seva documents de reparació jurídica de la guerra civil

Dimarts, 21 de de juny de 2022 a les 00:00

Aquest dissabte 18 de juny la Polivalent va acollir la presentació del llibre "La Guerra Civil (1936-1939) de dos veïns de Seva”, de l’historiador Xavier Cateura i Valls, un llibre que recull els dietaris de dos sevedans que van lluitar al Terç de Montserrat en diferents batalles i moments durant la Guerra Civil. El Terç de Montserrat, va ser una unitat formada per catalans carlistes i de tradició religiosa integrada al bàndol nacional.  

Durant l’acte, a més, el Sr. Antoni Font, director general de memòria democràtica, va fer entrega dels documents de reparació jurídica dels veïns i veïnes de Seva represaliats i amb causes obertes per un tribunal militar durant la guerra civil i pel franquisme. L’entrega es va fer de 9 d'aquests documents a representants de les famílies dels represaliats que van poder assistir-hi i on es va fer palesa la nul·litat de les sentències condemnatòries realitzades en aquella època.  

L'Ajuntament de Seva va demanar la reparació jurídica d'un total de 35 veïns i veïnes de Seva, els que no van poder ser entregats estan arxivats al consistori i en cas que els familiars ho vulguin poden sol·licitar la seva recollida. 

A l’acte també va assistir la directora general d'Execució penal i justícia juvenil, la Sra. Susagna Roure i la directora de serveis territorials del Departament de Justícia de la Catalunya Central, Bàrbara Minoves. 

Des de l’Ajuntament de Seva creiem important portar a terme la reparació jurídica de les víctimes de la guerra civil i del franquisme per tal de deixar constància de la nul·litat d’aquestes sentències i resolucions, emanades d’uns tribunals il·legals.

Darrera actualització: 21.06.2022 | 10:47