Seva, amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Dimarts, 14 de desembre de 2021 a les 00:00

Enguany el lema va ser "Comunitats circulars. Suma’t a un món amb menys residus".

Del 20 al 28 de novembre va tenir lloc una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Amb motiu de la celebració, la Mancomunitat La Plana va fer activitats a diversos municipis, totes elles emmarcades en el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus municipals de la Mancomunitat La Plana (2019-2022) i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A Seva, el 22 de novembre al vespre es va fer un taller de restauració de mobles a La Polivalent, a càrrec de elTalleracc. Una vintena de persones van aprendre i practicar les principals tècniques de restauració com polir, decapar, envernissar, pintar... per donar una segona vida a mobles vells.

D'altra banda, l'Escola Farigola de Seva va ser un dels 7 centres que va participar al projecte educatiu i creatiu que el Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat ha plantejat aquest curs 2021-2022 a les escoles i instituts dels municipis mancomunats, i que ha acabat amb l'exposició d’art reciclat Els últims plàstics que es va poder veure durant tota la setmana a Can Costa Centre Cultural de Taradell.

El projecte plantejava buscar els últims plàstics que es tinguessin a l’abast (bosses i/o envasos) i donar-los una segona vida d’una manera artística, original i creativa. L’objectiu ha estat reflexionar i actuar a favor de la prevenció de residus i promoure el treball en xarxa. El projecte ha comptat amb l’assessorament de l’artista Casper van Leeuwen, de Sant Miquel de Balenyà, i el suport de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 14.12.2021 | 11:15