Seva reparteix uns 1.700 cubells amb xip per millorar la recollida porta a porta fins dissabte

Dijous, 26 de gener de 2023 a les 00:00

L’Ajuntament de Seva i l'àrea de Medi Ambient de la Mancomunitat La Plana comença a repartir uns 1.700 nous cubells amb xips per afavorir els bons resultats de la recollida de residus porta a porta.

Un sistema que es va implementar l’any 2005 al municipi i que l’any passat va registrar un 83,6% en l’índex de recollida, un dels més alts de Catalunya on la mitjana se situa al 46,6%.

El nou sistema, que ja està implementat en la majoria d’urbanitzacions del municipi i que ara es completarà en la urbanització de Serrabardina i al propi nucli urbà, permet millorar-ne l’eficiència perquè es pot saber la freqüència en què es treuen els residus al carrer i la quantitat, i agilitzar la resolució d’incidències en cas que n’hi hagi.

Maria Anna Pineda Mir, alcaldessa de Seva, agraeix la complicitat de la ciutadania del municipi que ha fet possible el rècord en l’índex de recollida registrat l’any 2022, i espera que se segueixi evolucionant favorablement amb la renovació dels cubells.

Seva és un dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, que treballa per seguir sent més sostenibles, adaptar-se al futur immediat en la gestió de residus i seguir esdevenint un referent de país. La implantació dels nous cubells a Seva, per donar resposta a les incidències amb major celeritat, segueix el desplegament que s’ha portat a terme a Sant Miquel de Balenyà i que seguirà a Balenyà, durant el primer trimestre de l’any. Un cop finalitzada aquesta segona fase s’hauran repartit 7.400 cubells xipats en 8 pobles. Durant el 2023 està previst començar a canviar els cubells actuals a Taradell per arribar a un total de 6.500 llars, gairebé la meitat dels habitatges que tenen els pobles on la Mancomunitat ofereix el servei de recollida de residus.  

Darrera actualització: 26.01.2023 | 19:28