Subvencions per al pagament de lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació per a majors de 36 anys

Dimarts, 28 de de juny de 2022 a les 00:00

Les sol·licituds es poden presentar fins al dia 15 de juliol de 2022 
 

La Generalitat de Catalunya ja ha publicat la convocatòria de les subvencions per al pagament del lloguer o preu de cessió d'habitatge o habitació per a l'any 2022. Aquestes subvencions es destinen a les persones físiques que, en el moment de presentar la sol·licitud, tinguin 36 anys o més i compleixin els requisits: ser titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús d'un habitatge o d'una habitació que constitueixi el seu domicili habitual i permanent en el territori de Catalunya. 
 
Qui pot optar als ajuts? 
 
Persones físiques a partir dels 36 anys 
 
Què se subvenciona? 
 
Ajudes per a persones titulars d'un contracte de lloguer o cessió d'ús d'un habitatge que esdevingui la seva residència permanent. El preu màxim és de 650 euros a la Demarcació de Barcelona. 
 
Pel que fa a els titulars d'un contracte de lloguer d'una habitació, el preu màxim serà de 350 euros a la Demarcació de Barcelona. 
 
Per a famílies nombroses, famílies monoparentals i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem mobilitat favorable, l'import màxim de lloguer mensual és de 900 euros a tot el territori de Catalunya. 
 
Com se sol·liciten: 
 
Les sol·licituds es podran presentar electrònicament https://habitatge.gencat.cat/ajutlloguer i presencialment demanant cita prèvia al Consell Comarcal d'Osona presentant tota la documentació emplenada i signada correctament. 
 
Recomanem les sol·licituds electròniques atès el poc termini que l'Agència de l'habitatge ha convocat. 
 
Quina documentació he de presentar? 
 
El període impositiu per acreditar en aquesta convocatòria és el de l'exercici 2020, per tant, la documentació econòmica ha de ser referent a l'any 2020 amb l'IRPF , Certificat d'imputacions o altres prestacions econòmiques. 
 
Per a més informació pots consultar les bases de la convocatòria a la documentació adjunta a aquesta notícia. 

Darrera actualització: 01.07.2022 | 13:10