Tres noves rutes per conèixer Seva i els seus voltants

Dilluns, 14 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquesta tardor anima’t a descobrir els voltants de Seva amb les tres rutes creades per l'Ajuntament. N’hi ha per tots els gustos, amb diferents distàncies i dificultats, perquè tothom pugui trobar la que més li encaixi. Cap de les tres rutes està senyalitzada, però els usuaris es poden descarregar el traçat des de la pàgina web www.seva.cat o l’aplicació del mòbil de Natura Local. 

Ruta dels bolets 

És la més fàcil i la més curta de les tres. Té una distància de 3 km i es fa en aproximadament 1 hora. Per treure el màxim profit de la "Ruta-joc dels bolets" segueix la ruta amb l'aplicació per a mòbil de Natura Local i rebràs les instruccions per poder trobar els codis QR amagats darrere dels arbres. Escaneja els codis QR i descobriràs curiositats del món dels bolets i algunes de les espècies que creixen en aquests boscos. 

Ruta dels rellotges de sol 

Per fer aquesta ruta, s’han d’anar seguint els diferents rellotges de sol que hi ha al poble i als seus voltants. Aquesta té una distància d’uns 10 km i es fa aproximadament en 3 hores i 40 minuts. En general el traçat transcorre per carrers del nucli urbà, i per pistes i camins còmodes, tot i que té més pendents i desnivell que la ruta dels bolets. 

Ruta de les fonts 

L’última proposta és la ruta de les fonts. És la més llarga de les tres, amb una distància de 12,5 km, que es triguen a recórrer una mica més de 4 hores. En aquesta ruta, s’utilitzen fonts del poble com a fil conductor per gaudir d’un bonic i singular paisatge, de nombrosos torrents tributaris del riu Gurri i també d’elements arquitectònics com el pont d’en Gatus i l’ermita de Sant Joan entre d’altres. 

Darrera actualització: 14.11.2022 | 09:14

Imatges