La Bellida i els Roures

Es tracta d'un camí curt. Una hora per observar els vorals i el nucli de municipi, amb arribada o sortida des del passeig de la font del Sors.
El nucli s'endevina des de lluny gràcies a l'altíssim campanar del segle XII, de l'església romànica del municipi, l'edifici més remarcable de la població al segle XI. Les cases del casc antic, estan curosament restaurades formant un conjunt harmònic, de pedra vermella característica de les rodalies, conservant i lluint finestres neogòtiques, claus de volta i dintells que ens recorden la seva història.

La Serreta abans un barri apartat i ara integrat en el nucli urbà, després la creu de terme i un nou raval dels Roures, amb bons serveis d'oci i d'hospedatge. Un suau camí per la roureda clapissada de verda gespa, ens retorna pels replans als carrer de migdia, on s'hi troben les noves instal·alcions culturals. Continuem cap a llevant, per tornar a la font dels Sors, tot passejant al voltant d'habitatge amb jardins i patis molt ben cuidats que ens recorda la cara més residencial de la població. 

Darrera actualització: 23.01.2021 | 20:00