Notícies relacionades amb l'Ajuntament de Seva

Has patit alguna vulneració dels teus drets civils o polítics?

L’Ajuntament de Seva detectarà les persones que hagin patit vulneració dels seus drets i les adreçarà a l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat.

L’Ajuntament de Seva acaba d’iniciar una col·laboració amb l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat mitjançant el qual atendrà les persones que creguin haver patit vulneració d’aquests drets i els adreçarà a l’Oficina per tal d’assessorar-los. A més, des de l’Ajuntament es facilitarà una guia oficial a tots els treballadors que atenen la ciutadania per tal que detectin aquests casos i diverses situacions de vulneració i activin els mecanismes adequats.

També es formarà tot el personal municipal per tal que tothom incorpori aquests coneixements de forma transversal en tots els àmbits d’actuació i gestió. D’aquesta manera, l’Ajuntament expressa una clara voluntat de vetllar de forma proactiva, participativa i unitària per la protecció, defensa i coneixement dels drets civils i polítics entre la ciutadania i el teixit associatiu.

Les administracions públiques locals, per la seva proximitat a la ciutadania i pel seu contacte quotidià amb els problemes i neguits dels veïns i veïnes, tenen un paper clauen la defensa i protecció dels drets civils i polítics i en la denúncia i l’acompanyament quan es produeixen casos de possibles vulneracions. Per això l’Oficina sol·licita la col·laboració dels ajuntaments del territori –com l’acabada d’establir amb Seva–, capaços de detectar en la proximitat i amb la immediatesa necessària aquestes possibles vulneracions, així com de vehicular un primera resposta efectiva.

Maria Anna Pineda, escollida alcaldessa de Seva

El Ple celebrat dissabte passat va investir la cap de llista d’ERC-AM com a nova alcaldessa pel mandat 2019-2023.

La sala de plens va acollir dissabte 15 de juny al migdia la constitució del nou consistori per al mandat 2019-2023. L'acte va començar amb la formació de la mesa d'edat i, a continuació, els regidors i regidores van prometre, prometre per imperatiu legal o jurar complir fidelment les obligacions del càrrec de Regidor/a de l'Ajuntament de Seva, amb lleialtat al Rei, i respectar i fer respectar la Constitució i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Tot seguit i de forma nominal, els regidors i regidores van procedir a la votació que va permetre a la candidata d’ERC-AM, Maria Anna Pineda, ser escollida alcaldessa de Seva per al mandat 2019-2023 amb el suport dels sis regidors del grup d'ERC-AM i un regidor del grup Gent per Seva i Balenyà.

 

El Ple d’Investidura tindrà lloc aquest dissabte 15 de juny

Aquest Ple donarà el tret de sortida al nou mandat municipal.

El proper dissabte 15 de juny, a les 12 h, tindrà lloc a Cal Pastor el Ple d’Investidura de l’Ajuntament de Seva, que donarà el tret de sortida del nou mandat municipal 2019-2023. La sessió per investir el nou alcalde o alcaldessa dels pròxims quatre anys consistirà en una votació en què cada regidor expressarà el seu posicionament de vot a favor d’una de les persones candidates que es presenten al càrrec. De la suma de tots els vots en sortirà el nou alcalde o alcaldessa de Seva.

ERC guanya les eleccions generals del 28A a Seva

Els republicans obtenen el 45% dels vots, seguits de Junts per Catalunya (24%) i el PSC (8,6%)

Esquerra Republicana de Catalunya ha guanyat les eleccions generals a Seva, amb 1.011 vots i el 44,93% dels vots, deu punts més que el 2016. Junts per Catalunya se situa com a segona força amb 546 vots i el 24,27%. El PSC ha obtingut 194 vots i el 8,62% i En Comú Podem 155 vots (6,89%). Per la seva banda, Front Republicà ha aconseguit 109 vots i el 4,84%. A més distància es troben els resultats del C's (102 vots i 4,53%), PP (45 vots i 2%) i Vox (40 vots i 1,78%).

La participació en aquestes eleccions generals a Seva ha estat del 83,26%, 17 punts més que el 2016.

Podeu consultar tots els resultats al web del Ministeri de l'Interior.

 

Captura2

L’Ajuntament de Seva s’adhereix al manifest dels 40 anys d’ajuntament democràtics

Pots consultar el manifest en aquest enllaç

L’Ajuntament de Seva s’ha adherit al manifest dels 40 anys d’ajuntament democràtics, aprovat el 2 d’abril pel Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’objectiu d’aquest manifest és commemorar les primeres eleccions municipals democràtiques a Catalunya, el 3 d’abril de 1979, i posar en valor la gran tasca realitzada pels electes i tècnics locals per millor la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes i dels municipis catalans. I és que no hi ha cap dubte que gràcies a aquesta fita històrica, els ajuntaments s’han convertit avui en dia en un baluard infranquejable de la democràcia del nostre país.

Pots consultar el manifest en aquest enllaç.

[Nota informativa] S'anul·la l'acte de presentació de l'APP Línia Verda

L'acte de presentació de l'APP Línia Verda ha quedat anul·lat a efectes de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG). Aquesta presentació estava prevista des de feia setmanes, però l'avançament de les Eleccions Generals ha fet que des del dimarts 5 de març no es puguin celebrar presentacions públiques. 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De dilluns a divendres de 9,00h a 14,00h

-Dilluns i dijous de 15,30h a 19,00h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter