Notícies relacionades amb l'Ajuntament de Seva

Es crea una borsa de treball per substitucions de vigilant - guàrdia municipal

La seguretat ciutadana i la bona convivència entre tots els veïnes i veïnes de Seva és una de les prioritats de l'equip de govern local i una de les branques de la política municipal en les quals es vol dedicar una atenció i esforços màxims. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha convocat una borsa de treball, mitjançant concurs lliure, per cobrir necessitats de caràcter temporal i/o vacants que es puguin generar en el lloc de treball corresponent a vigilant i guàrdia municipal del municipi.

Qui s'hi pot presentar?

Els requisits principals que han de complir les persones que vulguin inscriure's en la borsa de treball són els següents:

 • Estar en possessió del certificat d'estudis primaris.
 • Estar en possessió del certificat de nivell B2 de català.
 • Permís de conducció (B).
 • Tenir entre 18 i 50 anys
 • Tenir la nacionalitat espanyola, d'acord amb la legislació vigent.
 • No patir cap malaltia ni limitació física o psíquica incompatible amb l’acompliment de les corresponents funcions, i tenir capacitat funcional per a l’exercici de la plaça convocada.
 • Complir les condicions exigides per exercir les funcions que els puguin ésser encomanades, d’acord amb el que determinen la Llei 16/1991, de 10 de juliol i les disposicions que la despleguin.
 • No haver estat condemnat/ada per cap delicte o, en cas d’haver-ho estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, o haver demanat si escau, la cancel·lació i no estar inhabilitat per a l’exercici de les funcions públiques, ni estar separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol Administració Pública.

Com i fins quan es poden fer les sol·licituds?

Les sol·licituds es podran presentar fins al 18 d'agost de forma presencial (a l’Oficina Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament) o de forma electrònica (entrant una instància general a la seu electrònica de l'Ajuntament).

La sol·licitud s'ha d'acompanyar de:

 • Currículum d’estudis i professional.
 • Fotocòpia del DNI
 • Fotocòpia de la titulació exigida.
 • Fotocòpia del permís de conduir de la classe B.
 • Fotocòpia del certificat de nivell de català B o superior.
 • Fotocòpia de tota la documentació acreditativa dels mèrits que s’al·leguin per la seva valoració en la fase de concurs.

Tota la informació es pot trobar detallada i ampliada a les Bases reguladores de la convocatòria.

Es convoca un Ple extraordinari pel dilluns 3 d'agost

L'Ajuntament de Seva celebrarà aquest proper dilluns, 3 d'agost, una sessió plenària extraordinària. Serà a partir de les 7 del vespre i es farà a la Sala del Centre Cívic Polivalent.

La sessió, de caràcter extraordinari, comptarà amb 4 punts a l'ordre del dia:

 1. Aprovar provisionalment la modificació puntual del POUM de Seva relatiu al sector de la muntanyeta, el casal i l'església de Sant Miquel de Balenyà.
 2. Aprovar, si escau, la designació de les festes locals de l'exercici 2021.
 3. Modificar, si s'escau, el reglament del servei municipal d'abastament d'aigua potable de Seva.
 4. Aprovar, si s'escau, la modificació de crèdit 06/2020, amb la modalitat de crèdit extraordinari i suplements de crèdits.

La convocatòria del ple es pot consultar AQUÍ.

La Festa Major 2020 ja és aquí!

La Festa Major de Seva tira endavant i durant el mes d'agost s'han organitzat més d'una vintena d'actes. Des del divendres 7 d'agost i fins al diumenge dia 16 d'agost, els carrers de Seva s'ompliran d'activitats de tota mena: lúdiques, culturals, gastronòmiques...

Tot i les dificultats a nivell sanitari que està vivint el país, des de l'Ajuntament i la comissió de la Festa Major de Seva es garanteix que tots els actes inclosos a la programació es faran sota mesures exigents de prevenció i complint amb tots els protocols relacionats amb la Covid-19. Per aquest motiu, l'aforament de tots els actes serà limitat i caldrà retirar entrades prèviament, de forma online. Segons l'acte, es podrà fer a través del web agenda.el9nou.cat o de la forma exposada en el programa de la Festa Major, o bé a través de Whatsapp. Així, amb totes les mesures previstes, no hi ha d'haver por de participar en aquestes activitats, tot i que caldrà també entre tots i totes ser responsables i gaudir de la Festa Major amb civisme.

WhatsApp Image 2020 08 09 at 10.48.55

 

 

 

La primera edició del casal Fem-ho Jove ha estat tot un èxit!

L'Ajuntament de Seva ha apostat durant aquest estiu 2020 per donar l'oportunitat als i a les joves d'entre 13 i 17 anys del municipi de gaudir d'activitats de lleure educatiu i alhora fer treball comunitari a través de la metodologia d’aprenentatge-servei.

Així, al llarg de quatre setmanes, del 29 de juny al 24 de juliol, un total de 10 joves han treballat en la realització d’un mural a les piscines dels Roures. La idea del mural va sorgir dels propis joves, i hi ha un rerefons important, i que vol fomentar diferents valors com la cohesió, el civisme, el compromís i l’apoderament del col·lectiu jove com a agent de transformació social. Els joves van voler parlar de diversitat, entenent aquesta de manera positiva i enriquidora. Per aquest motiu el mural hi podreu trobar persones, cap d’igual i amb la frase “El plaer de trencar la norma”.

Més enllà del treball comunitari, el projecte del Fem-ho Jove volia enfocar-se en el coneixement del propi municipi. És per això que setmanalment s’han realitzat sortides pels voltants.

Per últim, les activitats de lleure han sigut moments d’esbarjo on s'han treballat aspectes com la coeducació i el respecte entre el grup de persones participants. S'han realitzat gimcanes pel municipi, remullades a la piscina, visites a diferents oficis del poble i altres com una sortida a la Cerveseria del Montseny o d’un dia al Golf del Muntanyà.

L’edició d’enguany, que ha estat la primera, ha estat especialment atípica sobretot per l’adaptació de les activitats als requeriments establerts pel PROCICAT i la Direcció General de Joventut. Cal destacar la tasca de treball emocional i seguiment que s’ha realitzat per part de l’equip de monitores per tal que els i les joves poguessin gaudir al màxim de l’experiència després d’estar des del mes de març sense participar en activitats grupals.

Es vol agrair la col·laboració de la brigada municipal, el Tipi Camp, Cerveseria el Montseny, professionals de les piscines dels Roures, a la fusteria Pagespetit i al Golf del Muntanyà. A part d’en Miquel Àngel, que va realitzar el mural de la piscina dels Roures. A més, també al Martí, el Tian, L’Oriol, el Pol, el Yassine, l’Hicham, el Gabriel, el Rafa, el Biel i en Pau, i també a les monitores del grup, l’Anna i la Martina, per haver fet possible que el primer any del Fem-ho Jove a Seva hagi estat molt satisfactori!

Seva farà 8 activitats per l'Estiu Jove!

El Servei de Joventut de la Mancomunitat La Plana, en col·laboració amb ajuntaments com el nostre de Seva, ha impulsat un any més l'Estiu Jove. Aquest estiu és diferent i la famosa Setmana Jove que gaudia el nostre municipi canvia de format

Aquest estiu podrem gaudir de diverses activitats juvenils al llarg de tot el mes de juliol, totes elles gratuïtes, i adreçades a joves de 13 a 29 anys.

A Seva, concretament, s'organitzaran fins a 8 activitats.

 

6 de juliol. TORNEIG DE FIFA

A les 17 h – a la pista poliesportiva.

A partir de 12 anys. Gratuït. Inscripcions fins al 2 de juliol.

Del 6 al 10 de juliol.CURS DE PRE-MONITOR/A DE LLEURE

De 9 a 13 h – al Centre Cultural Can Costa i Font (Taradell) o a l’Espai Muriel Casals (Tona)

8 de juliol. CINEMA A LA FRESCA

A les 22 h – a la plaça de l’església

A partir de 10 anys. Gratuït.

15 de juliol. SHOW COOKING I DEGUSTACIÓ: GRANISSATS

A les 17 h – a Punt Jove El Refugi

A partir de 10 anys. Gratuït. Inscripcions fins al 10 de juliol.

17 de juliol. HUMOR AMARILLO

A les 19 h – a la pista poliesportiva

A partir de 10 anys. Gratuït. Inscripcions fins al 14 de juliol.

22 de juliol. JOCS DE TAULA

De 18 a 20.30 h – a la pista poliesportiva

Gratuït. Inscripcions fins al 20 de juliol.

24 de juliol. LASERTAG

A les 21 h – a la pista poliesportiva

A partir de 12 anys. Gratuït. Inscripcions fins al 22 de juliol.

29 de juliol. ESTAMPACIÓ TOTEBAG

De 17 a 19 h – a Punt Jove El Refugi

De 13 a 17 anys. Gratuït. Inscripcions fins al 27 de juliol.

Una revetlla amb seguretat a Seva

Aquest 2020 no es viurà una revetlla de Sant Joan com les realitzades anteriorment. No abaixem la guàrdia ni durant la revetlla sobretot extremant les precaucions per evitar possibles contagis de la Covid-19.

L’Ajuntament se suma a les mesures de protecció per la celebració Sant Joan que proposa la Generalitat:

 • Grups reduïts de persones.
 • Evitar les festes amb aglomeracions de gent.
 • Mantenir les mesures de protecció i higiene, ús de mascareta, distància física entre persones i rentat de mans amb aigua i sabó.
 • Si es fa ús de pirotècnia no fer servir gel hidroalcohòlic, són incompatibles.
 • Evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

Quan es vagi a comprar petards, cal tenir en compte el següent: 

 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat i deixeu-vos assessorar per un professional.
 • Es poden comprar petards en línia i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions.
 • Seguiu les mesures d’higiene i protecció establertes a l’establiment

Consells per manipular els petards:

Abans de manipular els petards

 • No us guardeu petards a les butxaques.
 • Cal llegir les instruccions de cada article.

En encendre els petards

 • No subjecteu els petards amb les mans.
 • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos.
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars.
 • Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos.
 • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo.

On encendre els petards amb seguretat

 • No llanceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses.
 • No llanceu mai petards contra ningú.

Seva canvia de fase 3 a l’etapa de represa

Com a tot Catalunya, aquesta passada matinada ha acabat la fase 3, i s'han activat les mesures per a la 'represa' o el que seria el mateix: la nova normalitat.

La fase de represa té les següents característiques:

 • S'aixequen totes les restriccions de mobilitat a Catalunya.
 • És obligatori l'ús de mascareta en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 m.
 • Poden obrir els parcs infantils però cal respectar sempre la distància mínima interpersonal i l'ús de mascareta si no es pot mantenir.
 • Es demana mantenir grups de convivència habitual al més estables possible, minimitzant els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió.

Limitacions d'aforament i capacitat:

 • Fins al 24 de juny, inclòs (període d’adaptació): La capacitat dels espais tancats és del 50% i dels espais oberts del 75%.
 • A partir del 25 de juny: No es marca un percentatge de capacitat sinó que la distància física de seguretat tant en espais tancats com a l'aire lliure, s'estableix en 1,5 m en general, amb l'equivalent a un espai de seguretat de 2,5 m2 per persona.

Es recomana en tots els casos:

 • Higiene de mans freqüent.
 • Distància de seguretat interpersonal d’1,5m.
 • Preferència per activitats a l’aire lliure.
 • Ventilació correcta dels espais tancats.
 • Neteja i desinfecció de les superfícies.

 

Contacte

Ajuntament de Seva

 C. de Dalt, 5 08553 Seva

 938 840 111

 938 840 214

seva@seva.cat

Horaris OAC:

-De setembre a juny: de dilluns a divendres 9h a 14h. Dilluns i dijous de 15,30h a 19h

-Juliol: de 9h a 14h. dilluns a divendres de 15,30h a 19h

-Agost: de dilluns a divendres 9 a 14h

- - - - - - -

Guàrdia municipal de Seva

Whatsapp - 686 418 444

Twitter - @t686418444

vigilantnit@gmail.com

- - - - - - -

EMD SM Balenyà

 C. del Casal, s/n 08554 S.M. Balenyà

 93 812 49 42

info@smbalenya.cat

- - - - - - -

Telegram

Instagram

Instagram ajuntament

Facebook

 

Twitter