Situació geogràfica

Seva és el nucli de població que dóna nom al municipi i es troba a una mitjana 630m d’altitud a la zona poblada. Al poble si pot arribar per la carretera BV-5303 des de S.M Balenyà o Viladrau. També per la BV-5301 des d’El Brull.

El terme municipal de Seva està situat al sud-est de la comarca d’Osona i a la falda nord-oest del massís del Montseny. Té una extensió de 31 km2.

La població de tot el municipi a 1 de gener de 2019 és de 3.569 habitants repartits entre els dos pobles de Seva i S.M Balenyà, els dos barris de L'Alguilar (abans d’arribar a S.M Balenyà) i La Serreta (a l’entrada de Seva). A més de cinc urbanitzacions: Serrabardina, El Montanyà, Can Garriga, Perafita i el Pinós.

La Diputació de Barcelona i l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT) ofereixen altres dades del municipi.

La vegetació

La vegetació del municipi és la característica del peu del Montseny i per tant canvia amb l’altitud. Els arbres més destacats són: L’alzina, el pi i el roure i les espècies menys abundants són els arbres de ribera, matolls d’estepa i arboç.

El Clima

Pel que fa al clima és mediterrani de muntanya mitjana amb influencia marítima i les temperatures oscil·len entre els 10ºC i 30ºC durant la majoria de l'any, tot i que poden baixar fins a -10ºC a l'hivern i màximes puntuals de 40ºC a l’estiu.

Geoportal

El portal municipal d'informació geogràfica (Geoportal) és un punt d'entrada centralitzat per a tota la informació i els recursos relacionats amb la informació territorial. Un dels principals objectius d'aquest portal és facilitar l'accés a la informació geogràfica a totes les administracions públiques, al sector privat i a la ciutadania, posant al seu abast visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats.

Aquest geoportal està d’acord amb els principis de les IDE de rang superior i amb la iniciativa europea INSPIRE.

Enllaç al portal municipal d'informació geogràfica de l'Ajuntament de Seva

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:00

Imatges

Darrera actualització: 03.03.2021 | 10:00