Serrabardina

Serrabardina és la segona urbanització més petita del municipi de Seva. Hi ha empadronats 82 persones, tot i que hi ha molta gent que hi té segons residències. El nom li ve del mas Serrabardina, documentat des de 1689. Es troba entre la Bellida i el Pla Rodó, prop del límit amb El Brull.

A Serrabardina s’hi arriba en poc menys d’un quilòmetre per la carretera BV-5301 que va de Seva a El Brull. Trencant a la dreta s’arriba a l’avinguda Olimpíades 92, el carrer principal de Serrabardina i que porta a la urbanització de El Montanyà. 

La vegetació
La vegetació del municipi és la característica del peu del Montseny i per tant canvia amb l’altitud. Els arbres més destacats són: L’alzina, el pi i el roure i les espècies menys abundants són els arbres de ribera, matolls d’estepa i arboç.

El clima
Pel que fa al clima és mediterrani de muntanya mitjana amb influencia marítima i les temperatures oscil·len entre els 10ºC i 30ºC durant la majoria de l'any, tot i que poden baixar fins a -10ºC a l'hivern i màximes puntuals de 40ºC a l’estiu.

Geoportal
En el portal municipal d’informació geogràfica, Geoportal, hi ha centralitzada tota la informació i recursos relacionats amb la informació del territori. Posa a disposició pública visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats. 

Serrabardina en xifres

  • 82 habitants
  • 630 metres d'alçada
  • 209'61 km2 d'extensió
  • 0'40 hab/km2
Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:07
Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:07