El Pinós

La urbanització del Pinós és la segona més gran en extensió del municipi i la primera en quan a persones empadronades. Hi consten 293 habitants, tot i que hi ha molta gent que hi té segons residències. L’històric Hostal del Pinós dóna nom a la urbanització que es troba a tocar de la carretera C-17. A prop de 9 quilòmetres seguint aquesta via direcció nord de Sant Miquel de Balenyà i a uns 13 quilòmetres del poble de Seva agafant la BV-5303

El Pinós limita al nord amb les urbanitzacions de Can Garriga i de Perafita. Hi arribem a per l’avinguda Joan Miró. Seguint per aquesta via arribarem al carrer de Collformic que travessa la urbanització d'El Montanyà on continuant per la carretera creuarem la urbanització de Serrabardina i fins a arribar a la carretera BV-5301 que porta al poble de Seva o d'El Brull.

La vegetació
La vegetació del municipi és la característica del peu del Montseny i per tant canvia amb l’altitud. Els arbres més destacats són: L’alzina, el pi i el roure i les espècies menys abundants són els arbres de ribera, matolls d’estepa i arboç.

El clima
Pel que fa al clima és mediterrani de muntanya mitjana amb influencia marítima i les temperatures oscil·len entre els 10ºC i 30ºC durant la majoria de l'any, tot i que poden baixar fins a -10ºC a l'hivern i màximes puntuals de 40ºC a l’estiu.

Geoportal
En el portal municipal d’informació geogràfica, Geoportal, hi ha centralitzada tota la informació i recursos relacionats amb la informació del territori. Posa a disposició pública visors de mapes, metadades i serveis geogràfics normalitzats. 

El Pinós en xifres
293 habitants
630 metres d'alçada
476'55 km2 d'extensió
0'63 hab/km2

Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:02
Darrera actualització: 18.02.2021 | 17:02